svenska Meny

Nyheter & Referenser

RS 6.0 - Smartare än någonsin!

Rs60 Topp (1)
EAB Lanserar sin sjätte generation av Radioshuttle

EFFEKTIV LAGERHANTERING BASERAD PÅ ERFARENHETER FRÅN
1.000 INSTALLATIONER WORLDWIDE

Utvecklingen av EABs framgångsrika Radioshuttle System, för effektiv volymhantering av pallar, fortsätter och nu lanseras sjätte generationen av den patenterade maskinen – RS 6.0 – utvecklad utifrån erfarenhet från över 1.000 olika installationer över hela världen.

Mats Carlsson, Affärsansvarig EAB Lagerinredningar:
”Den första version, RS 84, lanserades 1990 och då var EAB först på marknaden med den här typen av volymhantering av pallar. Det kunden sökte var effektivitet och maximalt utnyttjande av lagringsytan. Vårt nya system, som också patenterades, skapade helt nya möjligheter genom maskinell hämtning av pall i ett djupstaplingsställ – värdefullt, inte minst för lager med pallhantering i kyl eller frys.”

Från minus 30 till plus 40 – snabbt!
”Ofta körs maskinen dygnet runt, 7 i dagar i veckan och i temperaturzoner som varierar mellan minus 30 och plus 40 grader. Det är extrema förhållanden som vår RS klarar tack vare sin robusta design i utförande och teknik. Vår maskin har också en kort hanteringstid, det vill säga cykeltiden inklusive, lyft, sänk, start och stopp".

Intelligent och flexibel
”Målet med RS 6.0 var att designa en maskin som passar dagens lager, men också är redo för framtida behov – en extremt flexibel maskin, som även möjliggör för kunder som redan har vårt Radioshuttle System att komplettera med den nya maskinen. Kunden kan däremot mixa olika versioner av vår Radioshuttle i ett och samma lager. Denna flexibilitet inkluderar även förmågan att hantera olika pallstorlekar.

Säker och användarvänlig
”Ett annat mål är att ta säkerheten till en ny nivå, vilket vi bland annat gjort genom en scanner. Tekniken är också byggd med ett enkelt, vidareutvecklat gränssnitt för tydlig kommunikation mellan maskin och användare.

Enkelhet och mångsidighet
”Den nya RS-maskinen kommer att vara tillgänglig i olika versioner, beroende på vilken miljö den är avsedd att användas i. Oavsett modell, har vi utvecklat en mångsidig plattform med de flesta funktioner inbyggda redan från start. Kunden kan sedan bestämma vilka av dessa funktioner som finns för lagret avseende effektivitet, säkerhet, teknik, kommunikation, med mera.

Kommunikativ maskin i linje med Industriy 4.0
”RS 6.0 är försedd med ny teknik anpassad för att följa Industry 4.0, som är en kollektiv term som används inom branschen för ett antal teknologier inom automation, processindustriell IT och tillverkningsteknik. Konceptet är kopplat till Internet of Thinks (IoT) och innebär att varje produkt i hanteringskedjan bär information om vart den ska gå och hur för att lagret ska organisera sig på bästa sätt. Syftet är kortare omställnings- och ledtider, färre fel, större flexibilitet och ingen tidskrävande programmering.

Ett helt nytt system, byggt för att hålla
”EABs Radioshuttle, är inte bara en maskin - det är ett helt system med lagringsställ, laddningsstationer, manöverdon och tillbehör. Ny teknik, men med samma robusta design, höga säkerhetsnivå och hållbarhet som tidigare  värdefulla ledord för alla EABs produkter.

HEADLIGHTS EAB RS 6.0
• Ny design.
• Nya funktioner.
• Intelligent kommunikation: RFID, WiFi, IoT, I-site, etc.
• DOP-drivrutin.
• Användarvänligt gränssnitt.
• Säker bland annat genom vår scanner.
• Robust, kan hantera pallar upp till 1800 kg.
• Flexibel - kan kombineras med befintliga system, lätt att göra justeringar senare om behovet uppstår.
Klarar alla pallstorlekar.
• Bevisad! Kontinuerlig utveckling under 30 år. Erfarenheter från över 1.000 installationer världen över.

FÖR MER INFORMATION
Kontakta Mats Carlsson, Affärsansvarig, EAB Lagerinredningar i Smålandsstenar
Tel: 0371-340 50, mob: 070-590 15 12
Mail: mats.carlsson@eab.se


Läs mer om EABs Radioshuttle

Läs mer om EABs Lagerinredning


Få vårt nyhetsbrev

Fyll i nedanstående uppgifter om du önskar börja din prenumeration av EABs nyhetsbrev.

Välj prenumeration

Filmen om oss

Låt oss kontakta dig

Vi använder cookies på denna webbplats för att förbättra din användarupplevelse. Om du fortsätter att navigera accepterar du dessa cookies. Läs mer Jag förstår