You are using an outdated browser, we highly recommend that you use a modern browser (Chrome, Firefox, Edge etc.) to get the full experience of this website.

När det var dags för Mikael och Carina att bygga en ny maskinhall, var både utseendet och funktionen av största vikt. Nu kompletterar den faluröda maskinhallen med de svarta, helglasade portarna gårdsbilden – precis enligt planen.

– De helglasade portarna är de snyggaste man kan ha! Det var ingen tvekan om att det var sådana vi ville sätta in. Eftersom maskinhallen är byggd vid gårdsplanen ville vi att det skulle se ut mer som ett hus än som en lada och det gör det verkligen, säger Mikael nöjt.

Maskinhallen är uppvärmd, och därför var det viktigt att även portarna var isolerande. När man väljer att montera helglasade portar behöver man inte kompromissa med isoleringsförmågan, eftersom de håller ett U-värde på 1,1 när man väljer isolerglas.

– Vi har faktiskt en gammal EAB-port sedan tidigare, och den har fungerat i alla år. Vi känner till EAB väl och det var en självklarhet att det skulle bli EAB-portar även denna gången. Det håller ju, skrattar Mikael.

Mikael och Carinas två vikportar är 4,80 m breda och 3,40 m höga, varav den ena har en gångdörr. Med dessa är det inga problem att förvara varken miniskördare eller grävmaskiner!

Dela

Postat under