You are using an outdated browser, we highly recommend that you use a modern browser (Chrome, Firefox, Edge etc.) to get the full experience of this website.

Gundlach Automotive Solutions Sweden i Göteborg är Nordens mest avancerade produktionsanläggning för kompletta hjul och ett exempel på hur framtiden inom tillverkningsindustrin kan se ut. Kvalitet, effektivitet, pålitlighet och hållbarhet går hand i hand med en vision om nollfelsproduktion.

Att upprätthålla en effektiv produktionslinje som konsekvent levererar produkter av högsta kvalitet kräver avancerad och pålitlig automatisering. Det var med denna insikt som Gundlach Automotive Solutions Sweden i Göteborg, beslutade att implementera en lösning med Radioshuttle™. Anläggningen tar emot däck och fälgar som överlämnas till automatiseringssystemet, vilket transporterar dem till lagring före ytterligare bearbetning och hantering.

Produktionslinjen ansvarar för att montera däcket och fälgen, fylla dem med luft till rätt tryck och balansering. Varje färdig pall som lämnar produktionslinjen är en komplett uppsättning hjul för en bil.

– På ett år, vid full kapacitet, kan leveranserna täcka mer än hälften av alla nya bilregistreringar i Sverige. Att uppnå detta med en traditionell, icke-automatiserad uppsättning skulle kräva ett betydligt större utrymme och mellan 100 och 150 personer. Idag är det endast 24 anställda på fabriken, säger David Ackeby, Plant General Manager på Gundlach Automotive Solutions Sweden AB.

Radioshuttle™ spelar en central roll i verksamheten genom att hantera hastigheten i systemet och optimeringen av utrymmet. Det har också möjliggjort maximal lagringskapacitet och en layout med bredare gångar, vilket möjliggör flera parallella arbetsflöden. Totalt finns 22 Radioshuttle™, något färre än antalet anställda.

Automatiseringen av repetitiva uppgifter säkerställer att varje person som är involverad i produktionsprocessen bidrar med värde. Företaget eftersträvar en vision om noll fel när det gäller kvalitet. Den första miljonen monteringar levererades utan några fel, vilket Gundlach förstås är mycket stolta över!

Dela

Postat under

Liknande nyheter

RADIOSHUTTLE™ FLYTTAR 8700 PALLAR 
ÅT IRLANDS STÖRSTA DAGLIGVARUHANDEL

När Musgrave, det största privatägda företaget på Irland, byggde ut sina lokaler i Kilkock, var det för att automatisera den nya delen av lagret. För deras ”Fast Pick Area” valdes en Radioshuttle™-lösning på entresol i kombination med rullbanor.

Läs hela nyheten

Minskat klimatavtryck och ökad lagringskapacitet med Radioshuttle™

DFDS gör en stor satsning på kontraktslogistik i Sverige och har under senaste året byggt 95 000 m² lageryta som försetts med 85 000 pallplatser. – DFDS-investeringen har inneburit tre nya anläggningar som är strategiskt placerade i södra Sverige. Här i Stigamo har vi installerat 13 000 traditionella pallplatser och ungefär 10 000 pallplatser för…

Läs hela nyheten

Radioshuttle ger Cyklop 80% fler pallplatser på befintlig yta

Cyklop AB är ett dotterbolag till Cyklop International, en världsomspännande producent och leverantör inom förpackningsindustrin, med huvudkontor i Köln. De är totalt mer än 750 anställda och finns representerade i mer än 50 länder. I Burseryd utvecklar och tillverkar Cyklop semi- och helautomatiska lösningar till förpackningsindustrin.  Vi på EAB är stolta över att få vara…

Läs hela nyheten