You are using an outdated browser, we highly recommend that you use a modern browser (Chrome, Firefox, Edge etc.) to get the full experience of this website.

När man går in genom det stora glaspartiet till RLTEX AB i
Träslövsläge, möts man av en omfamnande färgexplosion.
Företaget importerar tyger för kuddar, gardiner och möbler,
och showroomet är fyllt med textiler i regnbågens alla färger.

En port i färgernas färg: Hermésorange

Rune Linderoth på RLTEX, visste exakt vilken tomt han ville ha för sitt nya lager och kontor. Den hade allt, men det fanns ett problem – tomten var inte hans, och den var inte till salu.

– Det var den perfekta tomten och jag försökte köpa den flera gånger. En dag när jag bestämt mig för att svänga förbi och prata med ägaren ytterligare en gång stod det plötsligt ett hus där! Jag blev mållös, skrattar Rune.

Ägaren till huset, Bröderna Claréus Bygg AB, hade byggt lokalen utan att på förhand ha någon hyresgäst. De har sedan tidigare varit en kund till EAB och när de skulle bygga detta huset var EAB den självklara leverantören.

En port i färgernas färg: Hermésorange

– Samarbetet med EAB har fungerat jättebra, vi är väldigt nöjda. Det är alltid enkelt med EAB! Montörerna som var här var snabba, duktiga och trevliga. Jag kan verkligen rekommendera EAB som leverantör, säger Niklas Clareus, delägare i Bröderna Claréus Bygg AB.

Med öga för färg och design
Rune, som fortfarande ville köpa tomten, fick nöja sig med det näst bästa alternativet och de kom snabbt överens om att RLTEX skulle få hyra lokalen i stället. Med Runes öga för färg och design, ville han göra ett omtag med framsidan.

– Det var absolut inget fel på framsidan som den var, om man tänker att den skulle användas som industri- eller lagerlokal. För oss, som ville nyttja lokalen både som lager, showroom och kontor, är det första intrycket otroligt viktigt. Vi ville behålla den industriella känslan, men släppa in mer ljus och ge huset en elegant och lite kaxig touch,
säger Rune.

 

En port i färgernas färg: Hermésorange

Precis som Rune har hans fru länge varit i modebranschen, där hon bland annat har drivit en exklusiv klädaffär i Varberg. Under årens lopp har resorna varit många, och deras yrkesval har tagit dem till alla de stora modevisningarna i Paris, London och Milano.

När det var dags att bestämma kulör till den nya porten, var valet inte svårt – naturligtvis skulle den vara i färgernas färg: Hermés-orange.

– Vi tog en arkitekt till hjälp för att rita om framsidan och landade så småningom i två stora glaspartier och en lite mindre port än den stora som satt här från början. Även det var en EAB-port, och den sålde vi enkelt vidare till ett företag i närheten. Vi visste att EAB-portarna var bra och när vi kunde få den i exakt den kulören vi ville ha, var det självklart att välja EAB en gång till. Den orange färgen som är på vår port, är lackad efter samma färgnummer som den ikoniska Hermés-orange. Det är ingen som missar var vi finns, säger Rune och skrattar.

En port i färgernas färg: Hermésorange

Vi kör din kulör

Alla våra portar är varmförzinkade i sitt grundutförande. Det finns sedan flera olika ytbehandlingsalternativ, beroende på vilken miljö porten placeras i. Du kan välja en lackerad plåt som fyllning och en annan kulör på själva ramen.  Eller varför inte trä som fyllning med en lackerad ram? Vilken färg, fyllning eller ytbehandling är alltså helt upp till dig.

Läs mer om våra portar här

Vi hjälper dig gärna!

Kontakta någon av oss, så hittar vi tillsammans den mest effektiva och lönsamma lösningen för din verksamhet.

Niklas Videll

Försäljning & Projektledning Portar
0371-340 29
070-300 43 88

Mattias Mårtensson

Försäljning & Projektledning Portar
0371-340 21
070-339 99 01

Lars-Göran Fahlén

Försäljning & Projektledning Portar
0371-340 22
070-339 99 02