You are using an outdated browser, we highly recommend that you use a modern browser (Chrome, Firefox, Edge etc.) to get the full experience of this website.

Satsning på nya logistikcentret

Med det nya logistikcentret på Viared i Borås samlar man huvuddelen av sin Ellos Homeverksamhet, deras eget varumärke inom heminredning och textilier, på ett ställe och går från fyra mindre lager till ett stort. Förutom lager har man även invigt en outletbutik i lokalen. Vi på EAB är glada och stolta över att ha fått leverera både stålstomme, lagerinredning och säkerhetsdörrar till det nya logistikcentret.

Den perfekta lösningen

EAB har levererat stomme, tak och vägg till den nästan 30 000 m² stora byggnaden. Fastigheten har en invändig frihöjd på 10 meter och man har byggt med framtiden i sikte – den norra gaveln är redan förberedd för att kunna byggas till. Vi har även levererat en balkong samt pelare och plåt för den invändiga lagerbutiken Ellos Outlet. För stomme med tillhörande leveranser är det bygg- och fastighetsutveckling+sbolaget Bockasjö som är beställare.

Utmanande projekt

Det här var verkligen ett speciellt projekt för mig, eftersom det är den första logistikbyggnaden som jag har projekterat helt själv. Den här byggnaden är nästan dubbelt så stor mot det jag projekterat tillsammans med kollegor tidigare. Under projekteringstiden får man lite tunnelseende och då tänkte jag mest på att fortsätta producera och komma vidare i projektet. Trots att jag var på arbetsplatsen flera gånger under byggnationen var det nog först vid besiktning och efteråt som jag verkligen insåg vilket maffigt projekt det var. Ett riktigt kul projekt med många nya utmaningar och lärdomar, säger Jonatan.

Lagerinredning EAB

Förutom stålstommen har EAB även levererat lagerinredning till Ellos nya logistikcenter.

– Jag har jobbat med Ellos under många år och vi har varit en stor leverantör till dem länge. Detta är en väldigt fin och modern anläggning, med en hel del speciallösningar eftersom de bland annat har många möbler- och textilpallar. Dessa är ofta extra långa och blir mycket mer lätthanterliga med anpassade ställage. Vi är stolta över att återigen få leverera en stor mängd inredning till Ellos i Borås, säger Jörgen Svensson, säljare för Lagerinredningar på EAB.

Ellos lagrar inte bara på pall, utan har även en stor mängd kartonger på sitt lager. I och med detta har en stor del näthyllplan monterats, för att sprinklersystemen ska kunna fungera optimalt vid en eventuell brand.

– Vi har faktiskt Ellos att tacka för att vi började leverera näthyllplan från första början. När de tidiga kontakterna togs med Ellos i början av vår relation hade de näthyllplan som en del i sin förfrågan, och när vi kunde lösa detta blev det starten på ett långt och gott samarbete. Vi är som alltid måna om att få fram den bästa lösningen tillsammans med vår kund och här blev det verkligen en lyckoträff, säger Jörgen.

Tack vare en entresollösning på 5000 m² kunde ytan i fastigheten utnyttjas optimalt och ytterligare 10 rader pall- och hyllställ få plats. Den totala leveransen har gett Ellos cirka 32 000 pallplatser.

Mångsidigt med alla affärsområden

I byggnaden finns det också 13 säkerhetsdörrar från vår portavdelning. Vi är väldigt glada över att ha fått möjlighet att leverera ett så mångsidigt projekt som detta, med delar från alla våra tre affärsområden.

OM ELLOS

Ellos Group är en ledande e-handelsgrupp i Norden med bolagen Ellos, Jotex, Stayhard och Homeroom. I nära relation med sina miljontals kunder strävar de ständigt efter att utveckla och erbjuda attraktiva erbjudanden inom mode och hemprodukter för hela familjen. För Ellos Group är kunden alltid i fokus. Ellos Group – med huvudkontor i Borås – är verksamt i samtliga nordiska länder. Ellos Group har ca 550 medarbetare och omsätter runt 2,6 miljarder kronor.

www.ellosgroup.se

Vi hjälper dig gärna!

Kontakta någon av oss, så hittar vi tillsammans den mest effektiva och lönsamma lösningen för din verksamhet.

Jörgen Svensson

Försäljning & Projektledning Lagerinredningar
Bohuslän, Göteborg, Norra Småland, Västra Götaland
0371-340 65
070-550 88 10

Anders Andersson

Försäljning & Projektledning Stålbyggnader
0371-340 39
070-345 53 33

Niklas Videll

Försäljning & Projektledning Portar
0371-340 29
070-300 43 88