You are using an outdated browser, we highly recommend that you use a modern browser (Chrome, Firefox, Edge etc.) to get the full experience of this website.

Upplev vår fantastiska bygd och dess natur

Att vistas ute och uppleva naturen är något som är enkelt i vår bygd – det finns alltid tillgängligt, för alla. Det är också en aktiv bygd med många olika evenemang. Här kan du hitta massor med aktiviteter och upplevelser för dig och familjen.

Evenemangskalender

Fritidsaktiviteter

En aktiv fritid

För EAB är en aktiv livsstil och att röra på sig jätteviktigt och vi sponsrar och stöttar därför ett 30-tal idrottsföreningar. Många medarbetare på EAB är engagerade i olika föreningar och har genom dessa fått ett större, socialt nätverk. Bland annat finns det ett stort intresse av padel just nu, vilket vi ser på EAB Racketcenter.

”Jag har varit aktiv och spelat tennis i Smålandsstenar TK sedan tidig tonår och efter öppningen av EAB Racketcenter är jag även engagerad i padel och håller kurser. Sedan centret byggdes har det skapat en gemenskap i samhället på något vis, det involverar många och passar alla – vilket lyft för bygden.” – Filip Carlsson, projektingenjör på EAB och inbiten padelspelare.

Se några av de föreningar vi stödjer här.

En kreativ plats

Oavsett ålder och vart du bor i kommunen finns något inom konst och kultur för dig. Här finns plats för upplevelser, kreativitet, lärdomar och glädje – ett ställe att förverkliga drömmar, idéer och projekt på.

Upplev kultur i kommunen.

Historien om Smålandsstenar

Domarringarna Smålandsstenar eller Smålands stenar som ligger i Villstads socken i Gislaveds kommun, är ett av Smålands mest imposanta domarringsgravfält och anlades på äldre järnåldern. Dess äldre namn var Skäppekullen innan det ändrades 1805 till Smalestenar, där smale lär syfta på får och getter. Det ändrades på nytt och hette i kyrkans längder 1816-1820 ”Smålandsstenar”.

Läs mer här

EAB sponsrar
OkVivill smålandsstenar
EAB Racketcenter