You are using an outdated browser, we highly recommend that you use a modern browser (Chrome, Firefox, Edge etc.) to get the full experience of this website.

Med rötterna i textilsveriges hjärta, har Blåkläder levererat arbetskläder i drygt 60 år. Idag är de ett välkänt svenskt varumärke och för många ett självklart val för både arbetskläder och skor, oavsett bransch. Idag producerar de cirka 7 miljoner plagg per år – och det är här EAB kommer in i bilden.

Blåkläder tar höjd med hyllställ från EAB

Redan 2018 gjordes en stor leverans av hyllställ till Blåkläders lager på Moga-området i Svenljunga. På Blåkläders lager plockas orderna manuellt med slingstyrda truckar, där plockaren åker med upp till rätt nivå. Med hyllställen kan man nyttja takhöjden maximalt, vilket gör att det blir ett väldigt yteffektivt lagersystem, lämpligt för många olika artiklar.

– Det är jätteroligt att vi fick förnyat förtroende att leverera hyllställ till Blåkläder, när de bygger ut i sin befintliga lokal. Totalt kommer utbyggnaden att rymma 136 000 kartonger. Det är några par byxor det, säger Niclas Svensson, säljare och projektledare på EAB Lagerinredningar, och skrattar.

Blåkläder tar höjd med hyllställ från EAB

Säkerheten kommer alltid först och därför är näthyllplanen särskilt framtagna för att klara sprinklerkraven. Ihop med vårt unika kartongstopp är de ett effektivt skydd vid brand. Näthyllplanen släpper igenom sprinklervatten till alla hyllorna, och kartongstoppen förhindrar att kartongen placeras för nära stolparna. Hamnar kartongen för nära stolpen, kan den hindra vattnet att ta sig vidare till planet nedanför.

–  Det är som sagt många sektioner med hyllställ. De är 9250 mm höga och rymmer 23 näthyllplan på höjden. Vi har levererat nästan 4 mil hyllställstolpe i denna omgången, då förstår man hur yteffektiva våra hyllställ är, säger Niclas.

 

Det är inte bara lagret som blivit större, Blåkläder har också satsat stort på att utöka sin Autostore-anläggning, större hanteringsytor och de har moderniserat lasthus och lagerkontor. Allt för att möta en fortsatt stark tillväxt. Trots att de idag är en stor internationell spelare, är det tydligt att de inte glömmer sina västgötska rötter.

– Jag tycker att vi har en öppen och bra dialog med EAB där vi försöker hitta ett samarbete och lösningar som i slutändan fungerar för alla, säger Thomas Olsson, Logistics Manager på Blåkläder.

Vi hjälper dig gärna!

Kontakta någon av oss, så hittar vi tillsammans den mest effektiva och lönsamma lösningen för din verksamhet.

Niclas Svensson

Försäljning & Projektledning Lagerinredningar
0371-340 42
070-688 33 44