svenska Meny

Nyheter & Referenser

XL Bygg, Smålandsstenar

XL Bygg ToppXL Bygg investerar i helhetslösning från EAB
Med dagens snabba utveckling gäller det att hänga med i det mesta, och det gäller även byggvaruhandeln. Många ger numera kunden möjlighet att köra in med bilen på ett ”tag- själv-lager” för att sedan kunna packa på det de vill köpa. Under 2015 hakade XL Bygg John Danielsson i Smålandsstenar på denna trend och byggde ut sina lokaler. EAB fick äran att leverera en helhetslösning, nämligen Stålbyggnad, Portar och Fönster samt Lagerinredning.

XL-BYGG är byggvarukedjan med närmare 100 fristående bygghandlare över hela Sverige. Sedan sex år tillbaka har XL Bygg John Danielsson varit en fristående bygghandel inom kedjan XL Bygg. Bygghandeln har funnits i närmare 80 år och är numera känd för de flesta Smålandsstenarbor.

XL Bygg Topp2

Utökat sortiment
Butikschefen Andreas Axelsson menar att det i princip var tvunget att förnya sig med en tillbyggnad; ”Jag kände att det fanns två lägen, antingen lägger vi ner eller så satsar vi större”. Det nya lagret har hjälpt dem att bredda sitt sortiment med hjälp av en större lageryta. Det nya ljusa lagret har bidragit till en ordentlig uppfräschning med effektiv organisering och bra ordning och reda. EAB har levererat och monterat pallställ, virkesställ med entresolloft, samt listställ. Bygget stod klart efter sommaren 2015 och under hösten köptes material in för att fylla upp lagret.

Helhetslösning
Som tidigare nämnt fick EAB äran att leverera en helhetslösning. Detta inkluderade en Stålbyggnad på 1200 kvadratmeter där EAB levererade stomme, takplåt, plåtväggar och taktäckning. Vidare monterades 4 inåtgående handdrivna Vikportar, med mörkgrå plåt in och utvändigt samt 8 Termofönster med mörkgrå lackerad plåt. Till sist inreddes lokalen med tidigare nämnd Lagerinredning.

Funktion och samarbete
Med tanke på att högsäsongen inte har börjat på allvar ännu så har man inte märkt av hur tag-själv-lagret fungerat till fullo. ”Vi ser fram emot vad våren har att erbjuda och hoppas på att kundantalet kommer att öka då”, menar Andreas. Innan lokalerna byggdes ut användes en mindre fristående plåtlada som lager. ”Det var gammalt och behövdes bytas ut, nu finns större möjligheter till förvaring av ett större sortiment. Man märker att det är mycket smidigare nu eftersom att vi kan gå via butiken ut till tag-själv-lagret och ha materialet lätt till hands”, säger Andreas. Till sist tillägger han att samarbetet med EAB har fungerat mycket bra, gällande alla delar i helhetslösningen. 

På bilden syns Andreas Axelsson, butikschef XL Bygg John Danielsson i Smålandsstenar.

Läs mer om EABs Stålbyggnader, Portar och Lagerinredningar


Få vårt nyhetsbrev

Fyll i nedanstående uppgifter om du önskar börja din prenumeration av EABs nyhetsbrev.

Välj prenumeration

Filmen om oss

Låt oss kontakta dig

Vi använder cookies på denna webbplats för att förbättra din användarupplevelse. Om du fortsätter att navigera accepterar du dessa cookies. Läs mer Jag förstår