svenska Meny

Nyheter & Referenser

EAB levererar lagerinredning till Martin & Servera

Martinservera ToppLivsmedelsgrossisten Martin & Servera bygger just nu ännu en klimatsmart anläggning. Denna gång ett 36.000 m2 stort lager i Enköping. Lagerinredningen till de cirka 37.000 pallplatserna levereras av EAB i Smålandsstenar.

Anders Agerberg, projektledare Martin & Servera:
”Vi har gjort en strukturell förändring genom att slå samman våra tidigare lager i Västerås och Årsta till ett större lager i Enköping. Framöver kommer vi därmed att ha lager i Halmstad, Norrköping, Umeå och Enköping.”

Klimatsmart anläggning
”När vi projekterat vår nya anläggning i Enköping har vi, liksom i våra övriga lagerverksamheter, haft högt ställda krav på att bygga så klimatsmart som möjligt. Det handlar om att tänka energieffektivt i allt från hur byggnaden uppförs, till hur vi använder energin så effektivt som möjligt i den dagliga verksamheten. Idag är vi extremt energieffektiva i våra anläggningar, inte minst i våra frysutrymmen. Ett annat exempel är att vi bara använder LED-armaturer. Det geografiskt gynnsamma läget i Enköping skapar också möjligheter för mer effektiva transporter till kunderna i Mellansverige.”

EAB som leverantör
”Vi väljer leverantörer utifrån ett långsiktigt perspektiv och har därför valt EAB till vårt lager i Enköping. De levererade lagerinredning till vår största anläggning i Halmstad 2007 och vi har bara positiva erfarenheter av dem från det projektet. För oss är det viktigt att ha en leverantör som håller hög kvalitet genom hela kedjan. EAB är en svensk tillverkare med lagerinredningslösningar som är robusta, säkra och kompatibla med våra tidigare system, vilket, tillsammans med priset, varit avgörande då vi valde dem även för Enköpingsprojektet.”

Martinservera Topp2
Björn Jonsson, säljare och projektledare på EAB:

”Det känns väldigt bra att vi fick nytt förtroende från Martin & Servera och ett bevis på att vi gjorde ett bra projekt i Halmstad. Vi håller på med montaget nu och det rör sig om totalt 37.000 pallplatser. 12.000 i fryslager, 8 000 i kyllager och 17 000 i varmlager.”
Tål tuff hantering

”Lagerinredningen är utrustad enligt dagens standard med genomskjutningsskydd, rasskydd och rejäla stolpskydd som tål deras tuffa hantering. EAB har även fått leverera vippgrindar, påkörningsskydd och räcken till anläggningen. Jag uppskattar Martin & Servera som kund då de är engagerade och har djup kunskap och erfarenhet inom området. De ser långsiktigt på slitstyrka, säkerhet och hållbarhet, vilket gynnar oss på EAB då det är dessa värden vi alltid förespråkar.” Anläggningen i Enköping ska vara inflyttningsklar i januari 2017.


OM EAB
EAB AB i Smålandsstenar utvecklar, tillverkar, säljer och monterar Lagerinredningar, portar och stålbyggnader. Företaget har egna bolag i Norge, Finland, Holland och Kanada. Stålbyggnader och portar säljs företrädesvis på den nordiska marknaden. EABs lagerinredningssystem säljs över hela världen. Gemensamt för företagets tre produktgrupper är EAB Engineering PrinciplesTM, det vill säga det unika sätt på vilket EAB konstruerar och agerar för att kunna uppfylla sitt kundlöfte – Det håller. EAB är ett familjeägt företag med 215 medarbetare som omsätter cirka 690 MSEK.

OM MARTIN & SERVERA
Martin & Servera är Sveriges ledande restaurang- och storköksspecialist. Bolaget är ett familjeägt företag, som ägs gemensamt av Axel Johnson AB och familjen Oldmark. Martin & Servera omsätter cirka 13 miljarder och har cirka 2900 medarbetare. Martin & Servera har centrallager i Halmstad, Umeå, Norrköping och Enköping (fr o m januari 2017).

Läs mer om EABs Lagerinredningar


Få vårt nyhetsbrev

Fyll i nedanstående uppgifter om du önskar börja din prenumeration av EABs nyhetsbrev.

Välj prenumeration

Filmen om oss

Låt oss kontakta dig

Vi använder cookies på denna webbplats för att förbättra din användarupplevelse. Om du fortsätter att navigera accepterar du dessa cookies. Läs mer Jag förstår