svenska Meny

Nyheter & Referenser

EAB levererar till Hansa Borg

Hansa Borg ToppRunar Bøe (Säljare EAB Lagerteknikk), Morten Brostrøm (Fabrikschef, Hansa Borg Bryggerier) och Frank Mandal (Säljare EAB Lagerteknikk)
EAB levererar läskande lager till Hansa Borg
Hansa Borg Bryggerier i Sarpsborg investerar för en god framtid. Ett nytt 5300 kvadratmeter mäktigt lager med över 5000 pallplatser, och möjlighet för ytterligare 8000 ska bidra till en ljus framtid. Fabrikschefen Morten Brostrøm fastnade för EABs lösning med Maxipacker och menar att ”Med Maxipacker kan vi utnyttja lagerytan till fullo och det ger oss möjligheten att använda plastpallar utan problem.”

Borg Bryggerier i Sarpsborg etablerades 1855 och är numera ett av Hansa Borgs tre bryggerier i Norge. I Sarpsborg har man i många år slitit med liten lagerkapacitet och bestämde sig därför för att göra en investering för framtiden. Med tanke på att de stora grossistlagerna i Norge ligger på östlandet så betyder det att produktionen kommer att öka i Sarpsborg. Det stora lagret behövde alltså så många lagerplatser som möjligt. Fabrikschef Morten Brostrøm sökte då efter bra lagerlösningar och fann bland annat EAB Lagerteknikk och lösningen med Maxipacker.

Hansa Borg Topp2

Hård Konkurrens
Konkurrensen var hård och EAB fick tampas med ett flertal företag. Till sist valdes EAB som leverantör och Morten menar att valet grundades i deras långa erfarenhet. Vidare såg Morten det unika i EABs lösning med Maxipack (skyttelvagn) och argumenterar för valet. ”Vi tycker att det var ett rimligare alternativ än rullbanor, av erfarenhet vet vi att rullbanor kräver större underhåll, speciellt då vi vill gå över från trä till plastpallar. Av den anledningen ser vi att Maxipacker har färre underhållskostnader.” Vidare menar han att lösningen med Maxipacker passade dem bra då lagerytan utnyttjas på ett effektivt sätt.


Maxipacker – Från början inget givet val
Det valdes alltså mellan två olika lösningar, Rullbanor och Maxipacker. Det var dock från början inte helt givet med en lösning som Maxipacker. ”Här i Norge är det inte många som har installerat skyttelvagnar så jag mötte från början motstånd och några var skeptiska, det är mest rullbanor som används här”, menar Morten.

God kemi = Projekt på räls
Det var ett nytt samarbete företagen emellan och projektet har visat sig flyta på bra. ”Projektet har gått som på räls och vi är bägge parter mycket nöjda. Hansa Borg är en stor och viktig aktör på den norska marknaden och är en mycket viktig kund för oss. Det är roligt att möta kunder med sådan välvilja” menar Frank Mandal, Säljare EAB Lagerteknikk. Morten är inte sen med att instämma, ”Projektet har flutit på väldigt bra, kemin har stämt överens från dag ett och vi har skapat en tillit, det betyder mycket, inget tvivel om det.”

Läs mer om EABs Lagerinredningar


Få vårt nyhetsbrev

Fyll i nedanstående uppgifter om du önskar börja din prenumeration av EABs nyhetsbrev.

Välj prenumeration

Filmen om oss

Låt oss kontakta dig

Vi använder cookies på denna webbplats för att förbättra din användarupplevelse. Om du fortsätter att navigera accepterar du dessa cookies. Läs mer Jag förstår