svenska Meny

Nyheter & Referenser

EAB North America

North America Topp

EAB I SMÅLANDSSTENAR VÄXER VIDARE GENOM
ETABLERING I NORDAMERIKA

EAB har under senaste åren utvecklat nya marknader, investerat i produktion, marknadsföring och skapande av nya koncept inom områdena för Stålbyggnader, Lagerinredningar och Portar. 1 oktober startade EAB även upp ett nytt bolag i Nordamerika som ska serva den amerikanska och kanadensiska marknaden med småländsk ingenjörskonst i form av lagerinredningssystem.

Per-Åke Andersson, ägare och VD EAB, Smålandsstenar:
”Vi har ett tillväxtmål på 10% per år och det försöker vi hålla genom att hela tiden utveckla vårt erbjudande och hitta nya marknader. Det roliga är att vi nu växer inom alla våra tre områden Stålbyggnader, Portar och Lagerinredningar. Den globala tillväxten sker dock genom vårt unika och patenterade lagerinredningssystem System Maxipacker.”

Nordamerika en marknad med stora potentialer
”Vi har via återförsäljare i Kanada redan etablerat vårt ”System Maxipacker” för effektivisering av djupstaplingslager. Produkten och vårt tänk har fått mycket stort intresse och därför etablerar vi nu ett eget bolag i Nordamerika. Vi har anställt en VD i bolaget, med bred och djup kunskap och erfarenhet inom logistik. Tillsammans ska vi nu bygga upp EAB i Nordamerika. I USA och Kanada finns stora potentialer för våra lagerinredningsprodukter, då man har enorma lagerenheter med krav på effektiv hantering och hög säkerhet. Inte minst inom food & beverage segmentet passar vårt System Maxipacker utmärkt. Här finns de volymer som vårt system bäst kommer till sin rätt i. ”

Vi behöver fler resurser inom alla områden
”Tillväxten gör att vi nu behöver bli fler. Vi rekryterar gärna internt, men eftersom vi växer inom alla områden behöver vi också externt rekrytera medarbetare till i stort sett alla våra avdelningar: Konstruktion, produktion, administration och montage. Vi söker även aktivt bland studenter inom olika ingenjörsutbildningar på närliggande högskolor.”

Vi utgår från Smålandsstenar, men finns över hela världen
”Vi har all vår verksamhet i Smålandsstenar, förutom det som är knutet till försäljning och projekt på respektive marknad. Däremot levereras våra produkter till projekt över i stort sett hela världen, vilket präglar vår verksamhet på olika sätt.”

Läs mer om EABs System Maxipacker


Få vårt nyhetsbrev

Fyll i nedanstående uppgifter om du önskar börja din prenumeration av EABs nyhetsbrev.

Välj prenumeration

Filmen om oss

Låt oss kontakta dig

Vi använder cookies på denna webbplats för att förbättra din användarupplevelse. Om du fortsätter att navigera accepterar du dessa cookies. Läs mer Jag förstår