You are using an outdated browser, we highly recommend that you use a modern browser (Chrome, Firefox, Edge etc.) to get the full experience of this website.

Nowaste Logistics i Helsingborg är ett av Sveriges ledande 3Pl företag med unika kunskaper för att lösa logistikutmaningar av mycket varierande art. Vid de olika terminalerna i Helsingborg hanteras exempelvis livsmedel, fashion, teknikprylar, byggvaror och möbler.

2018 uppfördes en större logistikbyggnad på Tostarp i Helsingborg, med absolut bästa tänkbara skyltläge mot E6/E4. Här hanteras framförallt varumärken som Trademax, Chilli och Furniturebox. Många nya logistikbyggnader byggs med enkla och enformiga fasader, men i detta fall har man tänkt annorlunda och även byggt snyggt och spännande. Inte minst nattetid visas fasaden upp med en snygg ljussättning.

För att hantera och förvara godset på ett smart, effektivt och säkert sätt valde man EAB Omega pallställage. Extra långa balkar ger en hög flexibilitet, tillsammans med nätbalkplan då godset ofta är skrymmande och lätt samt kommer på pallar av varierande kvalitet. Tvärtransporten av gods sker i en extra bred trucktunnel.

Vi hade ett fåtal specifika önskemål inför projektet. Vi beställde bland annat extra hängare för att kunna ställa tunga och otympliga möbler på en väldigt liten yta, och extra höga stolpskydd.

Victor Strånge, verksamhetschef på Nowaste Logistics

438 meter lång gång

Redan efter en kort tid var lagret fullt och man började titta på den tillbyggnad som fanns med i planen redan från början. Med byggstart vintern 2019 förlängde man byggnaden norrut och huset rymmer numera 40 000 pallplatser. Huset är totalt 48 400 kvm och gången för tvärtransporter har nu blivit 438 meter lång och 4,5 meter bred.

Vi valde EAB som leverantör för sin höga kvalité och goda rykte. Vi är väldigt nöjda den snabba responsen vi har fått på frågor och vi kompletteringsbeställningar! Projektet höll sin tidplan, det har varit väldigt lite strul och det som sades skulle levereras, blev också levererat.

Victor Strånge, verksamhetschef Nowaste Logistics

Även om denna tomt nu är fullbyggd, så är Nowaste inte klara – de fortsätter att expandera för att befästa sin ställning som en ledande 3Pl aktör.

”Både jag och EAB gillar kunniga och krävande kunder, som är duktiga och engagerade fullt ut i sina projekt. Nowaste är en sådan kund, vilket gör att vi är glada och extra stolta över att ha fått ett fortsatt förtroende hos dem”, säger Magnus Ullerås, säljare och projektledare för lagerinredningar på EAB.

Om Nowaste Logistics

Nowaste Logistics är mer än en leverantör som tillhandahåller skräddarsydda logistiklösningar. Vi vill ta rollen som kundens logistikavdelning, vilket innebär att vi arbetar nära kundens verksamhet och blir en partner i det dagliga arbetet. Det är grundläggande för att nå effektiva och hållbara lösningar som utvecklar kundens verksamhet och därmed gör dem mer konkurrenskraftiga.

Nowaste arbetar med kunder inom flera olika branscher och segment med en tydlig skalbarhet. Allt ifrån färskvaror till järn- och byggvaror, möbler och kläder. Med ett stort kunnande och lång erfarenhet inom logistik kan vi erbjuda helhetslösningar, konsultuppdrag och egenutvecklade IT-system, vilket gör oss till en av branschens vassaste tredjepartlogistiker. Nowaste är ett värderingsstyrt företag med kärnkompetens inom automation, IT och personal.

Vi tror även på motiverade och engagerade medarbetare, vilket innebär att vi oavbrutet arbetar med utbildningar och utvecklingsprogram som tillhandahåller verktyg för individen att nå såväl sina egna som företagets mål. Idag driver Nowaste Logistics tolv terminaler i Helsingborg med omnejd.

 

Läs mer på www.nowastelogistics.com

Dela

Postat under

Liknande nyheter

Optimerad lageryta hos GN Logistics

GN Logistics är ett helägt dotterbolag till GN Transport som erbjuder skräddarsydda logistiklösningar med hög säkerhet. De har idag 30 000 kvadratmeter lokaler i Halmstad för lagring, cross-dock och distributionscentraler helt uppbyggda för att tillgodose många olika industriers behov. GN Logistics erbjuder också dessa tjänster i Frankrike och Luxemburg. Att GN Logistics valde oss som…

Läs hela nyheten

Nytt 3PL-lager för DFDS

Till deras nya 35 000 kvadratmeter stora lager har vi fått leverera 26 000 pallplatser, komplett med påkörningsskydd, stolpskydd och vertikala genomskjutningsskydd. Vi har också levererat en större mängd industriskydd för väggar, gångstråk och pelare. Det har varit väldigt roligt att jobba med DFDS i det här projektet. När ett så här stort projekt är…

Läs hela nyheten
Nytt lager hos ungt och expansivt företag EAB

Nytt lager hos ungt och expansivt företag

Watt Heating i Eslöv är ett ungt och expansivt företag som sysslar med produkter för vattenburen värme. För att kunna fortsätta sin expansiva resa, flyttade man under 2020 in i mycket större och mer ändamålsenliga lokaler i Eslöv.

Läs hela nyheten