You are using an outdated browser, we highly recommend that you use a modern browser (Chrome, Firefox, Edge etc.) to get the full experience of this website.

DFDS ville höja lagringskapaciteten och gjorde därför business case som jämförde Radioshuttle™ vs traditionellt pallställage. Resultatet visade att de fick lika många pallplatser på 50% av lagerytan med Radioshuttle™.

DFDS gör en stor satsning på kontraktslogistik i Sverige och har under senaste året byggt 95 000 m² lageryta som försetts med 85 000 pallplatser.

DFDS-investeringen har inneburit tre nya anläggningar som är strategiskt placerade i södra Sverige. Här i Stigamo har vi installerat 13 000 traditionella pallplatser och ungefär 10 000 pallplatser för Radioshuttle™ som är ett intressant pilotprojekt, säger Stefan Carlsson som är projektchef på DFDS.

På EAB är vi stolta över att vi har byggt samtliga lageranläggningar och optimerat lagerinredningen tillsammans med DFDS.

– När vi började i Stigamo var tanken först att vi skulle göra en lösning med traditionellt pallställage, men baserat på ett kunduppdrag som vi redan hade i koncernen ville vi se om vi kunde höja lagringskapaciteten genom att använda Radioshuttle™. Vi gjorde ett business case där vi jämförde en lösning med Radioshuttle™ vs traditionellt pallställage och kunde konstatera att vi fick in lika många pallplatser på 50% av lagerytan med Radioshuttle™, säger Stefan.

– Vi arbetar hela tiden för att minska vårt klimatavtryck och effektivisera vår logistik, så lösningen med Radioshuttle™ är förstås mycket intressant för oss här i Sverige, men också för länder som England och Holland där kvadratmeterkostnaden är mycket hög.

Läs hela caset nedan:

Dela

Postat under

Liknande nyheter

Helautomatiserad produktionsanläggning med noll-fel vision

– På ett år, vid full kapacitet, kan leveranserna täcka mer än hälften av alla nya bilregistreringar i Sverige. Att uppnå detta med en traditionell, icke-automatiserad uppsättning skulle kräva ett betydligt större utrymme och mellan 100 och 150 personer. Idag är det endast 24 anställda på fabriken, säger David Ackeby, Plant General Manager på Gundlach…

Läs hela nyheten

RADIOSHUTTLE™ FLYTTAR 8700 PALLAR 
ÅT IRLANDS STÖRSTA DAGLIGVARUHANDEL

När Musgrave, det största privatägda företaget på Irland, byggde ut sina lokaler i Kilkock, var det för att automatisera den nya delen av lagret. För deras ”Fast Pick Area” valdes en Radioshuttle™-lösning på entresol i kombination med rullbanor.

Läs hela nyheten

Radioshuttle ger Cyklop 80% fler pallplatser på befintlig yta

Cyklop AB är ett dotterbolag till Cyklop International, en världsomspännande producent och leverantör inom förpackningsindustrin, med huvudkontor i Köln. De är totalt mer än 750 anställda och finns representerade i mer än 50 länder. I Burseryd utvecklar och tillverkar Cyklop semi- och helautomatiska lösningar till förpackningsindustrin.  Vi på EAB är stolta över att få vara…

Läs hela nyheten