You are using an outdated browser, we highly recommend that you use a modern browser (Chrome, Firefox, Edge etc.) to get the full experience of this website.

Under dagen får vi ta del av stor expertis inom olika områden. Vi kommer bland annat få ta del av SSAB som berättar om det fossilfria stålet, tillsammans med Vattenfall och deras arbete för försörjningen av grön el. På plats finns också representanter från Stålbyggnadsinstitutet och Jernkontoret som ger sin syn på stålet som material. Självklart kommer vi även bjuda på vår kunskap och vårt arbete. Allt under temat ”Med stålet in i framtiden”. Utöver föredrag kommer det finnas tid för frågor till vår expertpanel samt möjlighet till rundvisning i vår
produktion.

Anmäl ditt intresse här

Nedan ser du en kort presentation om de talare du får ta del av:

Malin Thorsén Bright Planet

Moderator för dagen – Malin Thorsén – grundare och vd för Bright Planet

Malin kommer starta dagen med en inspirerande föreläsning om hållbarhet – vad det innebär rent konkret för individen, och även för företaget som är i början av eller mitt uppe i det löpande arbetet.

Eva Petursson SSAB

Eva Petursson – Forskningschef, SSAB

Eva Petursson kommer berätta om SSAB och Hybrit, som är en teknik som gör dem som stålföretag först i världen att ta ut fossilfritt stål på marknaden. Tillsammans med sina partners och kunder siktar SSAB på att skapa en fossilfri värdekedja, från gruvan till slutprodukten.

Martin Nordlander Vattenfall

Mikael Nordlander – Director Industrial Decarbonasation, Vattenfall

Mikael Nordlander kommer berätta om Vattenfall och hur de ser på omställningen av basindustrin och framtida energisystem.

Gökce Mete

Gökçe Mete – Stockholm Environmental Institute

Gökçe Mete berättar om den globala kapplöpningen kring utvecklingen av fossilfritt stål och hur Sverige ligger till.

”Stål är en integrerad del av den moderna världen. Stål finns i allt, från större infrastruktur till köksutrustning. Men ståltillverkning är mycket utsläppsintensivt. Även om industriell avkarbonisering kan verka skrämmande, representerar den också en spännande industriell gräns, med många framsteg som redan är på gång. Användningen av ljusbågsugnar och förnybart producerat väte minskar redan energi- och resursförbrukningen, med ytterligare fördelar högre upp i leveranskedjan. År 2021 försåg den svenska ståltillverkaren Hybrit Volvo med stål som hade tillverkats med vätgasproduktionsprocessen.”

Eva Blixt Jernkontoret

Eva Blixt – Forskningschef, Jernkontoret

Om stålet i teorin.

Muhl Pollari Stena Stål

Christoffer Muhl Pollari – återbruk och förändringsledning, Stena Stål

Hur skiljer sig egentligen återvunnet stål mot återbrukat stål? Och hur jobbar egentligen industrin med dessa två processer?

Johan Tillberg

Johan Tillberg- Konstruktionschef, EAB

Engineering Principles™ är ett koncept som beskriver hur vi tänker ner på detaljnivå kring konstruktion och hållbarhet. Johan berättar om de principer, lagar och regler vi alltid följer när vi konstruerar och tillverkar våra lagerinredningar, portar och stålbyggnader.

Maja Horwitz, Martin & Severa

Maja Horwitz – Ekonomichef, Martin & Servera

Maja berättar om hur hållbarhetsarbetet är förankrat i verksamheten och hur de ser på stålet som material.