You are using an outdated browser, we highly recommend that you use a modern browser (Chrome, Firefox, Edge etc.) to get the full experience of this website.

VIVAB i Falkenberg bygger en ny avfallsanläggning i Gödastorp, Falkenberg. I anslutning till den befintliga biogasanläggningen, byggs nu en omlastningsstation för brännbart hushållsavfall samt en förbehandlingsanläggning för matavfall. Projektet är ett viktigt projekt för miljön, med minskade transporter som den största positiva effekten.

EAB har konstruerat och tillverkat stålstommen som nu har monterats. Vi lägger även på takplåt och klär huset med betongsocklar och plåtsandwichelement. Huset blir drygt 1100 kvadratmeter och har fri höjd invändigt på 7 meter.

VIVAB (Vatten & Miljö i Väst AB) driver VA- och avfallsverksamheterna i Varberg och Falkenberg. Företaget ägs gemensamt av Varberg och Falkenbergs kommuner.

Projektet sker i samarbete med MTA Bygg & Anläggning i Varberg.

Dela

Postat under

Relaterade produkter

Liknande nyheter

VI TAR STÅLET IN I FRAMTIDEN

– Nu har de första återbrukade stålbalkarna anlänt till oss, berättar Malin Candell, affärsområdeschef EAB Stålbyggnader. Vi genomför just nu ett pilotprojekt, tillsammans med Stena Stål och vår kund, där vi använder återbrukat stål i form av balkar som hämtats från en produktionsanläggning i Göteborg. Det nya i detta projektet, är att vi återbrukar balkar…

Läs hela nyheten
Stålbyggnad

”Resultatet har aldrig blivit en besvikelse!”

Tillsammans med Skandro har EAB länge haft ett givande samarbete, både som leverantör och som kund.

Läs hela nyheten

Höglager till Cejn i Skövde

Det ökade behovet av snabbkopplingslösningar inom flertalet affärssegment har fått Cejn att möta denna efterfrågan med att bygga ett nytt centrallager samt även öppna upp för mer produktionsyta.

Läs hela nyheten