You are using an outdated browser, we highly recommend that you use a modern browser (Chrome, Firefox, Edge etc.) to get the full experience of this website.

Skandro AB är ett familjeföretag i Smålandsstenar som tillverkar och säljer pallar och pallkragar. Sedan starten 1987 har de arbetat upp en verksamhet som är synonym med service, kvalitet och miljösparande produkter. EAB och Skandro har en relation som går många år tillbaka och vi har länge haft förmånen att vara leverantör och även kund på pallar och pallkragar.

Stålbyggnad

År 1997 byggde vi deras första kallager, som redan från början var förberett för att kunna byggas till på både bredden och längden. I kallagret förvaras deras olika trävaruprodukter. Under årens lopp har det blivit totalt sex tillbyggnationer, samt en produktionshall på 37×66 meter. Totalt är den stora byggnaden imponerande 150×66 meter.

”Bortsett från den första byggnaden som vi uppförde 1994 så har alla tillbyggnader därefter gjorts av EAB, och det har blivit något nästan varje eller var annat år. Vi har varit mycket nöjda med samarbetet. Planeringen och arbetet har varit jordnära och resultatet har aldrig blivit en besvikelse”

Rolf Skinner, VD på Skandro AB

Det senaste projektet är en fristående byggnad och färdigställdes nu i höst. Byggnaden är ytterligare ett kallager där ytan är 45×66 m med en fri höjd på ca 5,7 meter.

– Det är alltid roligt att göra projekt med Skandro, både för att vi känner varandra väl vid det här laget och för att vi nästan är grannar. Projektet gav dessutom lite utmaningar eftersom att marknivån utvändigt var högre än vad den var invändigt på den ena långsidan. Detta skapar ett så kallat jordtryck som påverkar hela stommen, och gjorde att vi fick klura lite extra, säger Tobias Johansson, projektingenjör för projektet.

Till detta projektet har vi även fått leverera tre gångdörrar och en vikport.

Dela

Postat under

Liknande nyheter

VI TAR STÅLET IN I FRAMTIDEN

– Nu har de första återbrukade stålbalkarna anlänt till oss, berättar Malin Candell, affärsområdeschef EAB Stålbyggnader. Vi genomför just nu ett pilotprojekt, tillsammans med Stena Stål och vår kund, där vi använder återbrukat stål i form av balkar som hämtats från en produktionsanläggning i Göteborg. Det nya i detta projektet, är att vi återbrukar balkar…

Läs hela nyheten

Höglager till Cejn i Skövde

Det ökade behovet av snabbkopplingslösningar inom flertalet affärssegment har fått Cejn att möta denna efterfrågan med att bygga ett nytt centrallager samt även öppna upp för mer produktionsyta.

Läs hela nyheten

Viktigt projekt för miljön

VIVAB (Vatten & Miljö i Väst AB) driver VA- och avfallsverksamheterna i Varberg och Falkenberg. Företaget ägs gemensamt av Varberg och Falkenbergs kommuner. Projektet sker i samarbete med MTA Bygg & Anläggning i Varberg.

Läs hela nyheten