You are using an outdated browser, we highly recommend that you use a modern browser (Chrome, Firefox, Edge etc.) to get the full experience of this website.

Lars-Göran Fahlén, eller Lasse som de flesta kallar honom, kan våra portar utan och innan.

> Vem är du och vad jobbar du med?
– Mitt namn är Lars-Göran Fahlén, eller Lasse som de flesta kallar mig. Jag är en Smålandsstenarbo
som älskar skog och natur. Jag har arbetat som säljare på EAB sedan 1988.
> Hur ser en dag ut för dig som portsäljare på EAB?
– En dag på jobbet kan variera ganska mycket. Jag lämnar offerter, skriver ordrar, pratar med
kunder och har mycket kontakt med produktionen här på EAB. Det är ett roligt och väldigt varierande jobb. Tack vare den stora variationen på våra portar så blir varje projekt olika. Jag har väldigt mycket kontakt med olika människor, allt från arkitekter och byggmästare till kunder och kollegor i fabriken. Den ena dagen är inte den andra lik helt enkelt! Kanske är det därför man trivts så bra i alla dessa år.

> Du har varit med om en spännande utveckling under åren. Hur känns det? – På ”gamla” EAB som vi befann oss på när jag började var vi runt 80 anställda, varav cirka 10 av dessa var på kontoret. Idag, 32 år senare, är vi närmre 250 medarbetare, företaget har växt något enormt och EAB har idag en väldigt stor marknad både i Sverige och internationellt. Så mitt jobb har ändrats ganska mycket genom åren, helt klart. Dock kan man fortfarande känna familjekänslan som alltid funnits här, och att man har lyckats behålla den tycker jag är väldigt bra!

> Vad ser du som den största utvecklingen på portavdelningen? – Att ha fått följa den här stora utvecklingen som skett är väldigt roligt. Förr var portarna i stort sett vanliga industriportar. Idag kan man välja att skräddarsy portarna helt enligt egna önskemål. Med dagens möjligheter till att välja design, färg och material blir porten som ett smycke i fasaden. Vi har ett riktigt proffsigt gäng på portavdelningen! All tillverkning sker för hand i vår fabrik i Smålandsstenar. Vi lackerar våra portar i portavdelningens egna lackering, där man fritt kan välja vilken kulör man önskar. Vi har flera olika isoleringsalternativ man kan välja mellan, vilket vi är helt ensamma om på marknaden. Att man dessutom kan välja maskindrift på alla våra portar, vilket gör att man enklare kan hålla portarna stängda, ser vi också som ett sätt att bidra till en bättre miljö. Idag är det ju så mycket mer än bara den vanliga porten. Vi tillverkar ju allt ifrån glasväggar till kontoret till träbeklädda portar till ladugården, variationen är oändlig. Det är en rolig utveckling, verkligen!

Dela

Postat under

Relaterade produkter

Liknande nyheter

Portar till nya tågdepån i Nässjö

De nya Krösatågen och den nya tågdepån är den största satsningen på tågtrafiken i Jönköpings län i modern tid. Depån tar cirka 35 000 m2 i anspråk och kommer innehålla fyra verkstadsspår, ett tvättspår, två städplattformar, lager, verkstad samt kontor och personalutrymmen. – Vi har levererat portarna till depån, vilket har varit ett väldigt roligt…

Läs hela nyheten