You are using an outdated browser, we highly recommend that you use a modern browser (Chrome, Firefox, Edge etc.) to get the full experience of this website.

Sveriges främsta ekologiska varumärke för professionell hudvård växer så det knakar. MARIA ÅKERBERG AB är familjeföretaget på västkusten som sedan 1995 har arbetat för att göra världen vackrare. I fabriken i Frillesås tillverkas hudvård, hårvård och makeup som är gjorda enbart från naturliga ingredienser. Med den ökade tillväxten och ett breddat sortiment krävdes mer plats för produktion och lagerhantering och man har därför byggt ut verksamheten i Frillesås med 1 000 m².

1 200 pallplatser med pallställ Omega samt 40 rader Carton Flow levererades till utbyggnationen. Den del av byggnaden som tidigare varit lager har nu omvandlats till utökad produktionslokal medan tillbyggnationen har blivit det nya lagret. Den nya tillbyggnaden är till skillnad från resterande lokaler högre i tak med högre pallställ för att nyttja lagerytan till fullo. Man kompletterade därför även äldre pallställ från EAB med högre stolpar och gavlar.

Carton Flow – en effektiv lösning
På lagret förvaras skönhetsprodukterna i Pallställ Omega och nedtill i några av pallställen används Carton Flow, även kallade hjullistramar, för möjlighet att plocka ordrar på ett effektivt sätt. Denna plocklösning användes på det tidigare lagret och var därför ett självklart val även denna gång.

– Vi arbetar med varor som är datummärkta och det är viktigt att de blir plockade i rätt ordning. Därför är hjullistramarna en bra lösning för oss, förklarar Per Schölander, Logistics Manager MARIA ÅKERBERG AB.

Christoffer Tegnhammar, försäljning och projektledning EAB Lagerinredningar
– MARIA ÅKERBERG AB är en trogen kund som vi har levererat till tidigare. De har fina och fräscha lokaler och är bra att ha att göra med, vi har ett mycket gott samarbete.

Per Schölander, Logistics Manager, MARIA ÅKERBERG AB
– Vi jämförde olika leverantörer när vi skulle köpa in lagerinredningen, men då vi har era produkter sedan tidigare så
kunde vi komplettera dem och visste att vi fick kvalitet för pengarna. Samarbetet har fungerat bra – vi har fått snabb och
professionell hjälp när det har behövts.

Om MARIA ÅKERBERG AB

Skönhetsvarumärket MARIA ÅKERBERG AB grundades 1995 av Maria och Mikael Åkerberg från Frillesås. Maria är bolagets VD och ansikte utåt och med deras svensktillverkade, giftfria och naturliga produkter tar de skönhetsmarknaden med storm med en ständigt ökande omsättning. Varumärket genomsyrar professionalitet – inte minst med tanke på att skönhetsterapeuter och hudexperter använder och rekommenderar produkterna. Alla återförsäljare genomgår dessutom en utbildning för att ha så bra kunskaper om produkterna som möjligt.
Varumärket är framför allt representerat i Norden, men man har även återförsäljare i Europa, USA, Asien och Nya Zeeland.

Läs mer på MARIA ÅKERBERGS hemsida. 

Dela

Postat under