You are using an outdated browser, we highly recommend that you use a modern browser (Chrome, Firefox, Edge etc.) to get the full experience of this website.

Christoffer Lust

Chrisoffer Lust, R&D på EABs Radioshuttle™-avdelning flyttade tillbaka till sina hemtrakter efter studier och några år i Jönköping.

– Vi köpte gården vi bor på, båda fick arbete och vårt första barn var på väg. Jag tog jobbet på EAB för att jag såg mycket potential här och idag arbetar jag med precis det jag vill göra, innovation, teknik och utveckling, säger Christoffer.

Natur och uteliv är väldigt viktigt för hela familjen och det som började som ett litet projekt hemma på gården har idag vuxit till cirka 200 m² odlingsyta.

– Det började med att min fru ville ha ett litet land och efter det har det vuxit för varje år. Vi vill kunna försörja oss själva så gott det går när man har det som en hobbyverksamhet. Vi har också höns, kaniner, katter och ibland även grisar, berättar Christoffer.

Träning är något som är viktigt för Christoffer och han engagerar sig mycket i de aktiviteter som arrangeras av EAB. Han vill vara med och bidra till en arbetsplats i rörelse och han är en av dem som brukar träna på lunchen.

Veronica Martinsson

Veronica flyttade från Göteborg till Smålandsstenar 2013 och länge var målet att få arbeta på EAB.

– Jag kände att EAB var det företag i trakten som kunde mäta sig med Volvo, där jag arbetade när jag bodde i Göteborg. En dag såg jag en platsannons där EAB sökte en svetsare och tänkte att söka kan man ju alltid. Det var verkligen så roligt när jag fick jobbet, det trodde jag faktiskt inte.

Veronica köpte en egen svets för att lära sig svetsa. Hon hade tidigare svetsat lite på hobbynivå men inte professionellt.

– Jag har fått lära mig svetsa här på EAB, det öppnade sig en helt ny värld för mig, det är verkligen ett hantverk och jag förstår vad mina kollegor menar när de säger att det tar flera år att bli fullärd. Jag har alltid haft inställningen att jag kan lära mig allt. Jag trivs jättebra på EAB och tycker att det är roligt att åka till jobbet varje dag.

Jimmy Johansson

När Jimmy Johansson började på EAB 1999, trodde han inte att han skulle vara kvar på samma företag nästan 25 år senare.

– Nej, det kunde jag verkligen inte tro! Först var det liksom bara ett jobb. Jag började vid pulverlacken och jobbade där i 4 år. Efter några år, i samband med att EAB började köra tvåskift, fick jag möjlighet att jobba lite övertid på lagret. Efter det bytte jag från pulverlacken till vår Finnpower, den maskin som tillverkar EABs hyllställ. I samband med det började jag även packa hyllställ, och sedan dröjde det inte länge innan jag gick över till lagret på heltid, säger Jimmy och ler.

Läs mer om Jimmy


– Med en pensionsavgång öppnade tjänsten som ordermottagare på Lagerinredningar upp sig, och jag kände att det var chansen jag väntat på. När jag pratat med Mats, affärsområdesansvarig för Lagerinredningar, blev jag än mer övertygad och ja, här sitter jag idag, skrattar Jimmy. Att kunna utvecklas och göra karriär inom företaget, tror Jimmy är en viktig nyckel för att behålla sina medarbetare i en allt mer föränderlig värld. Det, tillsammans med omsorg om sina anställda.

– EAB är kända för att ta väl hand om sina medarbetare och för att erbjuda många personalförmåner. Idag byter folk arbetsplats på ett annat sätt än förr. Jag har alltid trivts med min arbetsgivare även om jag ibland tröttnat på mina arbetsuppgifter. Att då ha ett företagsklimat där man kan diskutera möjligheterna med sin arbetsledare har gjort att jag fått chans att utvecklas med företaget, säger Jimmy.

Niklas Andreasson

I samband med första barnet tyckte Niklas Andreasson att det var dags att lämna jobbet i matbutiken, och i stället sikta på ett jobb med arbetstider mellan 7 och 16. Valet föll på EAB.

– Jag började vid skruvmaskinen på portavdelningen för 8,5 år sedan, med att skruva plåt. Jag gillar att utvecklas och sporras av att få lära mig mer, så när jag blev erbjuden att börja i ”måleriet”, det vill säga med att lackera portar, tackade jag snabbt ja till det, säger Niklas.

Sedan dess har han fortsatt att testa de olika stationerna på portavdelningen, innan han så småningom hamnade på slutmonteringen.

Läs mer om Niklas


– Det var väldigt roligt att vara på slutmonteringen och se alla komponenter bli en färdig produkt. Så småningom lärde jag mig att montera alla portmodeller, från vikport till säkerhetsdörr, och när jag gjort det en tid kom tjänsten som portmontör ut. Jag hade sneglat på det jobbet redan tidigare, men nu kände jag att det passade bättre i vardagen så jag sökte. Och jag fick det! Niklas berättar att hans rastlöshet alltid tagits emot på ett positivt sätt, och att han har fått gehör för när han velat byta tjänst inom företaget.

– Jobbet som portmontör passar mig väldigt bra! Att se nya platser varje vecka och att hela tiden möta nya utmaningar och problem som ska lösas, det håller mig på tårna och jag utvecklas hela tiden. Hade jag inte haft möjlighet att testa på så många olika stationer på avdelningen hade det kanske till slut lett till att jag testat mig fram med en annan arbetsgivare i stället. Jag trivs verkligen på EAB, och jobbet som portmontör byter jag inte bort i första taget, skrattar Niklas.

Malin Candell

Malin är affärsområdeschef för EAB Stålbyggnader.

– Jag trivs jättebra på EAB. Det har alltid funnits möjligheter att utvecklas och ta nya steg, komma med idéer och förverkliga dem. Något som är fantastiskt med EAB är att man kan ha en fantastiskt karriär med mycket ansvar och samtidigt kombinera det med sin familj.