You are using an outdated browser, we highly recommend that you use a modern browser (Chrome, Firefox, Edge etc.) to get the full experience of this website.

Naber Plastics var i behov av mer lageryta tack vare företagets ökade tillväxt. Under 2020 producerade de 56 000 pallar, vilket växte till 60 000 pallar 2021, och deras nya lagerlokaler på närmre 16 000 m² blev snabbt för små. Som en temporär lösning fick Naber förvara pallar utomhus. Installationen av EABs system Radioshuttle™ löste förvaringsproblemet och ser nu till att Naber Plastics är redo för nya utmaningar framöver.

Naber Plastics ligger i Waalwijk i Holland och är ett ledande företag inom plastformsprutning. Man tillverkar och levererar plastformar som används till bland annat matförpackningar, elladdboxar och blomkrukor. Som familjeföretag med över 30 års erfarenhet hjälper dem sina kunder hela vägen från design till produktion av slutprodukten.

En perfekt lösning
Naber Plastics producerar stora serier av samma produkt, vilket gör EABs system Radioshuttle™
till en perfekt lösning för dem. EAB designade, tillsammans med Toyota, ett system med Radioshuttle™ banor för 72 pallar, som dessutom är 60 meter djupa. Förutom att öka antalet pallplatser förkortas även truckförarnas kördistans. I stället för att köra hela vägen från produktionslinan till lastkajen, sköter skytteln en stor del av transportsträckan. Vid kajen lastas pallarna sedan på de väntande lastbilarna, som kör ut produkterna till hela världen.

– I samarbete med Naber kunde vi anpassa så att olika sorters pallstorlekar och konfigurationer fungerade perfekt med Radioshuttle™. Under 2020 färdigställde vi installationens första fas med 4 382 pallplatser, och då kunden var mycket nöjd med systemet är vi nu igång med fas 2 som innefattar ytterligare 3 377 pallplatser, berättar Gerwin van Bakel, försäljning och projektledning EAB Holland.

– Radioshuttle™ har hjälpt oss att förvara 110% fler pallar än tidigare, kortat ner våra kördistanser för truckar, och ser till att vi är redo för en automatiserad framtid.

Maud Naber, Naber Plastics

Naber Plastics besökte mässan Logistica i Utrecht 2019, där EAB ställde ut med Radioshuttle™, och de fick snabbt ett intresse för systemets robusthet, trovärdighet och enastående funktioner. Efter att ha läst mer om systemet på EABs hemsida bjöd Naber Plastics in EABs Radioshuttle-experter för att få en presentation av systemet.

En av Nabers utmaningar är att de använder flera pallstorlekar med olika konfigurationer. Tillsammans med Naber Plastics bestämdes därför att utföra en testinstallation för att se hur det fungerade med Nabers pallar.

 

Maud Naber, Naber Plastics
– Radioshuttle™ har hjälpt oss att förvara 110% fler pallar än tidigare, kortat ner våra kördistanser
för truckar, och ser till att vi är redo för en automatiserad framtid.

Gerwin van Bakel, försäljning och projektledning EAB Holland
– Med tanke på att vi hade fullt förtroende från Naber Plastics och fick visa vårt systems kapacitet
för dem blev även detta projekt en succé. Jag ser verkligen fram emot att se hur våra skyttlar kommer att samarbeta tillsammans med de automatiserade truckarna. Naber Plastics är ett företag med goda framtidsutsikter, och det passar oss på EAB väldigt bra.

Dela

Postat under