You are using an outdated browser, we highly recommend that you use a modern browser (Chrome, Firefox, Edge etc.) to get the full experience of this website.

EAB är glada att meddela att Lars Endrup Jacobsen tillträder som ny VD för dotterbolaget EAB Lagerindretningar A/S. I sin roll som VD kommer Lars ha ett strategiskt ansvar för bolagets utveckling på den danska marknaden och framförallt ha ett stort operativt ansvar inom försäljning, marknad och projektledning. För EAB innebär rekryteringen en stor satsning på den danska marknaden där man ser stor potential att växa.

Lars har en bred och mångårig erfarenhet från olika ledande befattningar inom främst logistik, bland annat från Toyota Material Handling och Reitan. Lars tillträder sin roll på EAB den 1 februari och kommer vara placerad på kontoret i Veile.

”Jag är mycket glad över att ha fått förtroendet att driva EAB Lagerindretningar framåt på den danska marknaden. För mig som person är det av stor vikt att arbeta för bolag som drivs och andas hållbarhet i det de gör, och EAB personifierar just det. Här är hållbarheten dessutom mer än det som man först tänker på när man tänker på EAB – hållbara produkter med väldigt hög kvalitet – det är framför allt hållbara, och långsiktiga relationer med sina samarbetspartners som gör EAB så unikt”, säger Lars Endrup Jacobsen.

Mikael Pernefors, som har varit t.f. VD för bolaget sedan EAB i Sverige blev ägare, kommer efter en tids överlämning att fortsätta sin roll som exportchef för moderbolaget i Smålandsstenar.

”Lars är helt rätt i uppgiften att driva vidare EAB i Danmark. Med sin erfarenhet inom logistikbranschen och breda kunskap från olika ledarroller skapas goda förutsättningar för att växa på den danska marknaden. Detta blir även ett naturligt led i vår satsning att stärka varumärket EAB och fortsätta vår satsning på den nordiska marknaden.”, säger Mikael Pernefors.

För mer information, kontakta Mikael Pernefors, exportchef EAB på tel. +46 70 553 0440 alt. mikael.pernefors@eab.se.

Dela

Postat under