You are using an outdated browser, we highly recommend that you use a modern browser (Chrome, Firefox, Edge etc.) to get the full experience of this website.

Aluflex AB i Helsingborg är ett företag som levererar olika typer av automationslösningar, ofta baserade på aluminiumprofilsystem, där även bandtransportörer och kulskruvar kan ingå.

Företaget är verksamt i hela Norden och under 2021 har man flyttat in i nybyggda lokaler i Helsingborg för att kunna möta ökad efterfrågan och expansion. Här har de både verkstad och lager, och i verkstaden har de möjlighet att kapa och bearbeta snabbt, allt efter kundens önskemål. För att maximera nyttjandegraden av byggnaden har Aluflex tillsammans med EAB projekterat de olika ställagedelarna med ovanligt tighta toleranser – allt för kunna få in så mycket ställage som möjligt

Resultatet av det senaste projektet tillsammans med Aluflex har blivit en mycket väl disponerad byggnad, som både ger plats för mycket material men som även ger plats för hantering av långt och skrymmande material.

För att nyttja så lite yta som möjligt till truckgångar, är flertalet grenställ, pallställ och listställ även försedda med styrskenor. Aluflex och EAB har en lång historia tillsammans. Redan under 90-talet gjordes de första leveranserna av EAB grenställ, och de har sedan följts av många fler under årens lopp.

Det senaste projektet med Aluflex blev ännu en spännande och utmanande lösning, där det verkligen gällde att utnyttja varje millimeter av byggnaden. Ett utmärkt samarbete ledde till ett utmärkt resultat!

– Magnus Ullerås, säljare och projektledare för EAB Lagerinredningar

OM ALUFLEX

Aluflex är verksamma i hela Norden och levererar automationslösningar till all form av industri. De gör detta genom att kombinera några av marknadens bästa leverantörer av automationsprodukterI deras breda produktprogram ingår item Aluminiumprofilsystem, bandtransportörer, palettbanor och arbetsplatssystem, linjärprodukter såsom skenstyrningarkulskruvar, linjärmoduler, teleskopiska rörelser, samt kuggstångslösningar.

Läs mer om Aluflex här
Dela

Postat under