You are using an outdated browser, we highly recommend that you use a modern browser (Chrome, Firefox, Edge etc.) to get the full experience of this website.

Macro Design AB, började tillverka duschar redan 1985. Sedan dess har både lokalerna och sortimentet vuxit. Med sin långa erfarenhet och känsla för kvalitet, design och funktion, skapar de badrum för livet.

Med all produktion och utveckling i Laholm, krävs det också ett lager som står pall. Fastigheten byggdes 2001 och har sedan dess byggts ut i ytterligare tre etapper.

– När Macro Design först kontaktade oss ville de framför allt ändra utformningen av sin befintliga godsmottagning och inlastning. De hade också önskemål om att optimera antalet pallplatser för sina skrymmande glaspallar. Efter att ha konstaterat att vi kunde effektivisera flera delar av lagret ordentligt så blev det så småningom ett stort projekt där vi med många bra lösningar har gjort lagret säkrare, mera användarvänligt och framför allt utökat byggnadens lagerkapacitet, säger Christoffer Tegnhammar, säljare och projektledare på EAB Lagerinredningar.

Komplexa produkter som stora duschväggar i glas, långpallar och andra paket med ovanliga mått är en utmaning vi gärna tar oss an. Med produktion i huset har vi möjlighet att specialanpassa och hitta exakt rätt lösning för våra kunder. I en del av lagret förvaras glasskivor i metallställ. För att kunna utnyttja lagerytan på ett optimalt sätt, specialtillverkades balkinlägg till pallställen. Detta för att kunna förvara glasskivorna säkert, lätthanterligt och med bra översikt.

Vi är otroligt nöjda med EAB som leverantör. Allt från projektledning till montage och leverans har gått väldigt bra! Vi vågade inte hoppas på att vi skulle kunna få ut så mycket mer lagerkapacitet, ur samma byggnad.

Thomas Gunnarsson, Supply Chain Manager, Macro Design.

En annan optimering av lagret var de trepelargavlar som sattes in. Detta är gavlar som har en tredje stolpe i djupet, jämfört med standardgaveln, som har två. Flera av produkterna är långgods och dessa hanteras med större säkerhet för både personal och produkt när de placeras i en djupare gavel.

– Jag tycker att det här blev ett väldigt lyckat projekt på flera plan. Att Macro Design numera har 35% fler pallplatser i sina befintliga lokaler får ses som en härlig bonus utöver den utökade säkerheten och användarvänligheten, säger Christoffer.

Dela

Postat under