You are using an outdated browser, we highly recommend that you use a modern browser (Chrome, Firefox, Edge etc.) to get the full experience of this website.

På Vega Bryggeri på Ringön i Göteborg, serveras egenbryggd öl och god mat till törstiga och hungriga gäster. När de under 2020 öppnade sin restaurang i de rustika lokalerna behövde man få in mer ljus, och då blev specialdesignade, helglasade vikportar från EAB lösningen.

De helglasade vikportarna i restaurangen står för ett väldigt bra ljusinsläpp och förstärker även
”oldschool”-känslan. Med mycket spröjs i stål har man lyckats få de nya portarna att smälta in
perfekt. I kombination med en container som kök, fräck belysning och rustika möbler blev resultatet precis vad kunden önskat, och skylten ”Bryggeriet” blev pricken över i:et.

– Vi är verkligen nöjda med resultatet. Jag gjorde ritningen själv och skickade den som förslag till EAB och fick svaret att vi kunde göra precis som jag tänkt. Vi har köpt portar av er tidigare och har varit nöjda med dem och kvalitén, därav föll valet på er som leverantör igen, berättar Claes Ljunggren, VD på Vega Bryggeri.

Öppnar upp portarna för uteservering
Två av de helglasade vikportarna fungerar som kombinerade fönster och dörrar till uteserveringen. Med hjälp av dessa kan restaurangen med enkelhet öppna upp inför vårens och sommarens alla härliga utekvällar. Den tredje helglasade porten som levererats förankrar bryggeriet med restaurangen så att gästerna kan ta del av när ölen tillverkas.

En nöt att knäcka

EABs återförsäljare UK Portservice sålde vikportarna till Vega Bryggeri.
– Kunden hade ett specifikt önskemål – glas med mycket spröjs för att få rätt känsla och få in så mycket ljus som möjligt. Med tanke på kontrollmyndigheternas rekommendationer gällande utrymning och brand fick vi ta oss en funderare på hur portarna skulle vara konstruerade. Med ett fint samarbete knäckte vi nöten och fick till en bra
lösning, berättar André Linder, säljare på UK Portservice.

”Jag gjorde ritningen själv och skickade den som förslag till EAB, och fick svaret att vi kunde göra precis som jag tänkt”

Claes Ljunggren, VD Vega Bryggeri

Läs mer om alla våra portlösningar här, eller kontakta en säljare för att få din port precis som du vill ha den.

OM VEGA BRYGGERI

Vega Bryggeri drivs sedan 2010 av Claes Ljunggren och hans kompanjon Karl von Spreti. Idag är de fem anställda och har sin verksamhet på Ringön i Göteborg. De nuvarande lokalerna, som man bryggt öl i sedan 2017, har en lång historia. Förr i tiden var det en konservfabrik som sedan blev bilverkstad och numera alltså ett bryggeri. Ölen som bryggs säljs även på Systembolaget och Vega siktar på att alltid brygga välbalanserad öl med hög ”drinkabilitet” – alltså att gästen gärna dricker en öl till. Vega Bryggeri är numera ett av Göteborgs mest välkända bryggerier och utöver restaurangverksamheten bedrivs även ölprovning och bryggerivisning.

Läs mer på www.vegabryggeri.se

Dela

Postat under