You are using an outdated browser, we highly recommend that you use a modern browser (Chrome, Firefox, Edge etc.) to get the full experience of this website.

Våra varmförzinkande portar är välkända för sin pålitliga funktion och robusta design. Och var testas funktionen bättre än i ett parkeringsgarage, där portarna kan öppnas flera tusen gånger på ett år?

portar parkeringsgarage

Det finns många utmaningar med att tillverka en riktigt bra port för parkeringsgarage. Den ska tåla ett högt slitage, både på grund av att den har en hög användningsfrekvens, men också eftersom den ofta är i ett utsatt läge för påkörningar och skadegörelse. I regel behöver den måttanpassas och så ska den så klart passa in i fasaden.

”Det roligaste med att sälja portar för parkeringsgarage är att vi kan erbjuda en helhetslösning helt enligt kundens eller arkitektens önskemål. Vi kan leverera en snygg måttanpassad port med karm och sidopartier, som höjer fasadens utseende.Vi gör portar i alla utföranden – helglasade, lackade i standard- eller specialkulör, i galler, eller i vårt vanliga, galvade utförande. Och om kunden önskar: beklädd i Corten-plåt eller trä”, säger Lars-Göran Fahlén, säljare på portavdelningen.

portar parkeringsgarage

EABs portar har redan från början ett högt inbrottskydd tack vare sin robusta stålram, men på utsatta platser har vi möjlighet att förstärka detta ännu mer genom att klä porten med en tjockare plåt eller genom att svetsa fast ett sträckmetallnät. För ett ytterligare utökat inbrottsskydd monterar vi slussar, där den inre porten öppnas först när den yttre porten gått ner. Den svensktillverkade maskindriften är flexibel, anpassad för vårt nordiska klimat och går att få med fotoceller, slingor eller radar för att passa varje unik port.

Portarnas galvade och lackerade ytor tål en tuff tvättbehandling för att ta bort klotter och sprayfärg, samtidigt som ytplåtarna är enkla att byta vid påkörningsskador eller svår vandalism.

Ville Kuusinen, säljare på Ale Portar, har sålt EABs parkeringsgarageportar i många år. Vad är det bästa med EABs portar?

”Det bästa är att de håller! Det stämmer verkligen. Det är enkelt att beställa, jag ritar bara upp vad jag vill ha och sedan får jag exakt det jag beställt. Portarna är byggda med ett fåtal rörliga delar, vilket ger en väldigt låg driftskostnad. Jämfört med en traditionell takskjutport minskar en vikport från EAB driftskostnaden med ca 80%. Vi brukar räkna med att en EAB-port håller för minst en miljon öppningar!”

Ville Kuusinen, säljare Ale Portar

Läs mer om våra portar för parkeringsgarage här.

Dela

Postat under