You are using an outdated browser, we highly recommend that you use a modern browser (Chrome, Firefox, Edge etc.) to get the full experience of this website.

Med global hållbarhet i fokus har den svenska food tech-startupen Mycorena skapat rubriker genom att lansera en unik, svampbaserad proteiningrediens, Promyc®. Promyc® är ett alternativ till såväl kött som traditionella växtbaserade proteiner som soja och ärta. EAB är stolta över att vara med och bygga deras första industriella produktionsanläggning i Falkenberg.

Bolaget har en vision om att Promyc® ska bli den självklara proteiningrediensen för livsmedelsproducenter som vill få mer än vad traditionella växtbaserade proteiner kan erbjuda och samtidigt skapa positiv påverkan på miljön. Det som först började som ett doktorandprojekt tar nu nästa steg, till storskalig produktion.

Mycorenas nya lokaler kommer bli cirka 2200 m2, med kontor i tre våningar samt produktion med entresolyta. Beställare av projektet är Peterson och Hansson Byggnads AB, och vi har levererat och monterat byggnadens stålstomme, takplåt, väggelement, betongsockel och entresolplanen.

– Mycorena har varit ett väldigt roligt projekt, det är häftigt att få vara med på resan hos ett så innovativt och visionärt företag. Det är alltid roligt att kunna leverera efterfrågade speciallösningar, som i detta fall att fasaden är i deras klargröna färg. Vi har levererat flera projekt tillsammans med PH Byggnads innan, och det har varit ett lika bra samarbete denna gång som tidigare, säger Martin Mårtensson, säljare på EAB Stålbyggnader.

Ja, samarbetet med EAB fungerar riktigt bra. Vi har en öppen dialog och jag upplever att alla vill hitta lösningar i stället för problem. Till detta projekt levererade de en helhetslösning som var helt rätt. Vi kan verkligen rekommendera EAB som leverantör!

Anders Ericsson, delägare i Peterson och Hansson Byggnads AB.

Peterson och Hansson Byggnads AB har varit i branschen sedan 1963, och är idag ett av Hallands största byggföretag. De utför service- och entreprenadarbeten i alla storlekar, åt privatpersoner, företag och offentlig verksamhet.

Dela

Postat under