You are using an outdated browser, we highly recommend that you use a modern browser (Chrome, Firefox, Edge etc.) to get the full experience of this website.

Ett effektivare lagersystem

När AKS Lining Systems började växa ur sina befintliga lokaler var det inte bara mer yta de önskade till nästa fabrik, utan också ett effektivare lagersystem. I deras tidigare lokaler använde de ett drive in-lagersystem, vilket begränsade deras omsättning på råvarulagret och gjorde att de inte utnyttjade hela sin lagerkapacitet. Ytterligare ett problem att lösa var att allt råmaterial importeras och anländer till fabriken i containers och inte på pallar i standardstorlek. Materialet väger mycket, cirka 1500 kg per pall, och kommer fördelat på flera olika pallstorlekar.

Den perfekta lösningen

Projektledaren hos AKS Lining Systems hade tidigare jobbat med lagersystem och kände sedan innan till konceptet med pallhanteringssystem. Han tog kontakt med Chris Welthagen på Palian, vår sydafrikanska partner. Chris insåg snabbt att Radioshuttle™ skulle vara den perfekta lösningen för dem.

– Jag tänkte direkt att Radioshuttle™ skulle ge dem en mycket större flexibilitet på lagret och det är dessutom säkrare att använda eftersom trucken aldrig behöver köra in i ställagekanalerna. Jag visade dem ett par referensprojekt vi har gjort tillsammans med EAB tidigare, hos två av de största livsmedelsgrossisterna i Sydafrika, och de förstod snabbt att detta var skyttelsystemens Rolls Royce”, säger Chris.

Chris Welthagen Palian

Förberett för tillbyggnad

Ytterligare en utmaning i projektet var att det bara fanns en mindre, dedikerad yta för råmaterialet att lagras på, eftersom det behövde lagras nära de tillverkande maskinerna.

– För att lösa detta delade vi upp lagret i två delar utifrån deras behov, men de båda delarna kan användas för flera olika pallstorlekar. Vi har också förberett för att enkelt kunna förlänga systemet, om AKS Lining Systems väljer att bygga ut fabriken. Det är också möjligt att bygga på det ytterligare på höjden, för att få ut mer förvaring på samma yta, säger Chris.

Projektet slutfördes på 3 månader och har sedan dess fungerat helt enligt plan.

– Tillsammans med Chris har vi fått leverera flera installationer till Sydafrika och vår relation sträcker sig långt tillbaka i tiden. Han är kunnig och erfaren, en mycket bra ambassadör för Radioshuttle™”, säger Håkan Gedda, säljare för Radioshuttle™ på EAB.

OM AKS LINING SYSTEMS

AKS Lining Systems har tillverkat termoplastprodukter av högsta kvalitet sedan 2002 och är verksamt inom en mycket specialiserad och expanderande marknad för kvalitet på korrosionsskydd (CPL) och geomembranfodral. Beläget i Kapstaden, Sydafrika, levererar de till den lokala marknaden samt SADC-regionen och exporterar till mer än 30 länder över hela världen.

www.aks.co.za

Vi hjälper dig gärna!

Kontakta någon av oss, så hittar vi tillsammans den mest effektiva och lönsamma lösningen för din verksamhet.

Håkan Gedda

Försäljning & Projektledning Export Lagerinredningar
0371-340 75
070-343 41 31