svenska Meny

Nyheter & Referenser

Portar till kycklingstall i Vassmolösa

Sundfagel 2 700X490

Nya stallar hos Sundfågel

Kycklingarna hos Sundfågel har fått ett nytt stall och EAB har haft förmånen att leverera portar till bygget via vår kund Lindbergs Bygg i Bergkvara. Det toppmoderna stallet är utrustat för att möta Sveriges hårda krav på djurhållning och hållbarhet. Förutom till stallet har vi också levererat portar till deras nybyggda panncentral, med en modern fliseldad värmepanna. Tillsammans med den moderna värmeväxlaren som anslutits till de nya stallarna har man lyckats med att nästan halvera värmeförbrukningen.

Sundfågel är ett familjeföretag som nu drivs av den tredje generationen. Företaget startade 1965 när Bo Johanssons far började med slaktkycklingar och har successivt vuxit med åren. Idag är det Bos dotter Sara som har huvudansvaret för driften.

I det nya stallet finns det plats för 104 000 kycklingar i två avdelningar, men på hela anläggningen finns det plats för totalt 180 000 kycklingar. Gården är på ca 150 hektar, varav 90 hektar är åkermark där man odlar bland annat vete som används som foder till kycklingarna. 

- Portarna fungerar jättebra! Det blev enhetligt och snyggt med kontrasten mot betongen. Vi blev rekommenderade att köpa EAB-portar, och vi är väldigt nöjda med det beslutet, säger Bo Johansson.

Till det här projektet levererade EAB 4 st vikportar med infällda gångdörrar och 12 stycken gångdörrar. Samtliga portar är varmförzinkade och lackade helt i svart för bästa korrosionsskydd. Portarna och dörrarna har ett högisolerat utförande med ett köldbrytande termoskikt, för bästa isolering. När kycklingarna är små är det viktigt att temperaturen är rätt i stallarna och de får inte utsättas för drag. 

Anders Karlsson på Lindbergs Bygg i Bergkvara har levererat portarna och är nöjd med samarbetet med EAB. 

- Jag har jobbat med EAB under cirka 25 års tid, mestadels med portar men vi har även inredning för hantering av virke och listverk i vår ”drive in”, som också är från EAB. Vi på Lindbergs och EAB har parallellt utvecklat våra kunderbjudanden. EAB är en stabil leverantör med gedigna produkter som anpassas utefter användarens behov och vi på Lindbergs Bygg har med vår kunskap tillsammans med EAB skapat ett tajt koncept. Säljarna hos EAB har hög, och omedelbar kompetens om företagets produkter och EAB stoltserar med en snabb respons under affärsprocessen. Vi känner oss alltid trygga när vi har sålt och levererat portar från EAB. Det är ett bra betyg när kunder återkommer för att beställa fler portar. Jag brukar säga att ”man blir aldrig bättre än sin leverantör”, och EAB är en av våra mest stabila affärspartners.

Läs mer om våra portar här.

Sundfagel 4 350X490 Sundfagel 5 350X490

 Flybild 700X490

 


Få vårt nyhetsbrev

Fyll i nedanstående uppgifter om du önskar börja din prenumeration av EABs nyhetsbrev.

Välj prenumeration

Filmen om oss

Låt oss kontakta dig

Vi använder cookies på denna webbplats för att förbättra din användarupplevelse. Om du fortsätter att navigera accepterar du dessa cookies. Läs mer Jag förstår