svenska Meny

Nyheter & Referenser

EAB ser ljust på framtiden och bygger ut lokalt

Flygbild 700X490

EAB ser ljust på framtiden och bygger ut lokalt - för ett hållbart Smålandsstenar

En fantastisk utveckling de senaste åren har gjort EAB trångbodda. Under 2018/2019 byggdes produktionen ut med 13.500 m² och nu är det dags för nästa byggprojekt att ta fart. Utbyggnaden av kontoret kommer ge möjlighet till 15 nya arbetsplatser samt ett nytt konferensrum. Som ett led i miljöarbetet på EAB återbrukas inventarier, dörrar och fönster från de delar som renoveras och byggs till.

- För oss utgör Smålandsstenar en så oerhört viktig del av vår verksamhet. Det är här rötterna och kulturen finns. Därför väljer vi att bygga och expandera just i Smålandsstenar. Vi är ett familjeföretag på en liten ort, där många känner varandra. EAB familjen utgörs av alla våra medarbetare
och deras familjer, säger Per-Åke Andersson, VD och delägare.

På EAB är det viktigt att kunna äta och samtala tillsammans på rasterna och naturligtvis ska alla få plats att göra detta samtidigt. Matsalen, som erbjuder subventionerad lunch, kommer förlängas för att kunna välkomna fler medarbetare och skapa plats för ytterligare 50 matgäster.

Behov av fler medarbetare
Medarbetarna är EABs främsta tillgång och man arbetar aktivt för att vara en attraktiv arbetsgivare och att utveckla och säkra bygden med kompetensförsörjning. 

För närvarande söker man två automationstekniker med placering i Smålandsstenar och det finns förhoppningar om fler rekryteringar i närtid. För en levande bygd är kvalificerade arbetstillfällen en nyckelfaktor, där man inte ska behöva flytta för att kunna få ett tillfredsställande arbete.

- Att fortsätta våga satsa i tider som detta är viktigt, för EAB, men även för bygden i stort. Det kommer en tid efter Corona och då vill vi vara redo och fortsätta vår utvecklingsresa – både lokalt och globalt, säger Per-Åke Andersson.


Få vårt nyhetsbrev

Fyll i nedanstående uppgifter om du önskar börja din prenumeration av EABs nyhetsbrev.

Välj prenumeration

Filmen om oss

Låt oss kontakta dig

Vi använder cookies på denna webbplats för att förbättra din användarupplevelse. Om du fortsätter att navigera accepterar du dessa cookies. Läs mer Jag förstår