svenska Meny

Nyheter & Referenser

Radioshuttle ger Cyklop 80% fler pallplatser på befintlig yta

Cyklop 700X490 2

Radioshuttle ger Cyklop 80% fler pallplatser på befintlig yta

När Cyklop slog ihop enheter och flyttade lagerverksamhet från Nässjö till Burseryd, behövde de maximera antalet pallplatser på den befintliga ytan. De behövde också få en rationell hantering av pallar med olika storlekar samt kunna nyttja FIFO-metoden på det mest effektiva sättet. Redan tidigt i processen kom EABs Radioshuttle upp som det bästa alternativet och vi är glada över att ha fått förtroende att leverera rätt lösning.  

Med Radioshuttle kunde Cyklop utnyttja lokalens kapacitet till fullo och få in mer än 80% fler pallar än vad de hade fått med traditionella pallställ. Innan flytten hade man en traditionell lagerhantering, men när man implementerade Radioshuttle gick man över till FIFO, first-in-first-out. Detta minskade den manuella hanteringen betydligt och man sparade både plats och tid på ett mycket kostnadseffektivt sätt. Eftersom Radioshuttle är anpassningsbart byggdes systemet efter Cyklops vanligaste pallstorlek i stället för en standard EU-pall, vilket gjorde utnyttjandegraden mycket högre.  

Cyklop AB är ett dotterbolag till Cyklop International, en världsomspännande producent och leverantör inom förpackningsindustrin, med huvudkontor i Köln. De är totalt mer än 750 anställda och finns representerade i mer än 50 länder. I Burseryd utvecklar och tillverkar Cyklop semi- och helautomatiska lösningar till förpackningsindustrin. 

Vi på EAB är stolta över att få vara leverantör till ett lokalt producerande företag. 

 

Cyklop 700X490

Cyklop 700X490 3


Få vårt nyhetsbrev

Fyll i nedanstående uppgifter om du önskar börja din prenumeration av EABs nyhetsbrev.

Välj prenumeration

Filmen om oss

Låt oss kontakta dig

Vi använder cookies på denna webbplats för att förbättra din användarupplevelse. Om du fortsätter att navigera accepterar du dessa cookies. Läs mer Jag förstår