svenska Meny

Nyheter & Referenser

Vi växer i världen...

Tillbyggnad Eab 700X348 November
2018-11-21

Med ett blankt betonggolv på plats, börjar det närma sin inflytt i vår tillbyggnad. Alla portar är nu monterade och det städas och förbereds för fullt. 
I I-hallen har vår medarbetare Simon redan börjat flytta in och kan nu äntligen lasta sina cointainrar inomhus i värmen. 

Visste du att...
Under 90-talet växte EAB och man ville gå från att vara en leverantör till att medvetet bygga upp ett starkt varumärke med mervärden som förknippas med det vi står för och levererar till såväl våra medarbetare som kunder. Kundanpassning, Engagemang, Kunskap och Kvalitet summeras i löftet Det Håller. Ett begrepp som snabbt blev synligt och synonymt med EAB. 

Tillbyggnad Eab 700X348 20181009
2018-10-09

Hösten har dragit in över Smålandsstenar och mycket av arbetet har förflyttats innanför tillbyggets väggar. Nu läggs bland annat vårt betonggolv in, på en yta som mäter hela 10 800 m². Här ska det rymmas 10 620 m³ betong som kommer att levereras av närmre 250 stycken betongbilar. 

Visste du att...
Första stålstommen som levererades från EAB var till en hall för Smålansstenars Tennissällskap. Ett samarbete som sedan dess fortsatt i form av sponsring och aktivt spelande i klubben.

Nybygget Pelle 20180912 700X348
2018-09-12

Ett bygge säger mer än tusen ord

Per-Åke Andersson, vd/delägare EAB, Smålandsstenar
”Det finns många sätt att bygga ett varumärke på. Just nu skulle jag vilja påstå att vi på EAB gör det i form av en 13.500 m2 stor ”reklamkampanj” - ett bygge som säger mer än tusen ord och har blivit en symbol för vår vilja att fortsätta växa, vår tro på framtiden och styrkan i ”Made in Sweden”. Att bygget sedan synligt fortskrider varje dag, konkretiserar även det vi i ord annars försöker förmedla när det gäller att vi håller vad vi lovar vad gäller leveranstider. Här händer det grejer.”

Vi bygger även kunskapskapital

”Parallellt med vårt tillbygge, bygger vi också vårt interna kunskapskapital vidare genom att utveckla våra medarbetare på olika sätt bland annat genom nya roller, men också lyfta in nya förmågor i organisationen som gör det möjligt för oss att växa vidare. Sammantaget gör det EAB mer offensivt än någonsin. Det känns riktigt roligt.”


Visste du att...
1957 startades EAB i Smålandsstenar av Erik Andersson. 1984 övertog hans barn Catrine, Sven-Gunnar och Per-Åke verksamheten. Sedan 1997 är Per-Åke och Sven-Gunnar ensamma ägare till EAB och företaget firade 60-årsjubileum i fjol. Här kan du läsa vår jubileumsbok.

Tillbyggnad Augusti 700X348
2018-08-22

Efter en varm och solig sommar fortsätter vår nybyggnation. 
Vi har precis avslutat monteringen av takplåt på I-hallen, där även alla ytterväggar nu är på plats.
Arbetet fortsätter mot H-hallen, där ett fläktrumsaggregat kommer att monteras. 

Visste du att...
Efter semesterperioden hälsade vi vår nya kranbilschaufför välkommen till oss. Med honom i vårt team är vi nu 227 anställda här på EAB.

Nybyggejuli 700X3482018-07-02 

Vi bygger vidare i det solklara vädret!
Just nu monterar vi tak, ytter- och mellanväggar till det som kommer att bli I-hallen och H-hallen. I-hallen kommer att användas till utleverans medan H-hallen kommer att vara produktion och lager.

Foto: Oliver Andersson

Visste du att...
1988 flyttade EAB in i nya lokaler på Södra Industriområdet utmed Nissastigen - anläggningen som byggdes då var 17.000 kvm stor. 

Tillbyggnad Eab 2 Topp2018-06-01

Vi fortsätter vår byggnation i strålande solsken. Vår fina kranbil är på plats och idag reser vi stommen till G-hallen. Vi har påbörjat bygget av ett fläktrum samt att takplåt börjar monteras.

Visste du att...
I samband med en av EABs större utbyggnader 1970 uppstår behovet av egna stålbyggnader och vikportar. Istället för att köpa dessa bestämmer sig EABs grundare Erik Andersson för att tillverka såväl stålbyggnad som portar till de nya lokalerna. Det blev riktigt bra och dessutom startskottet för helt egna produkter att sälja på marknaden.

Tillbyggnad Eab 700X348 01
2018-05-24

Bygget är nu i full gång!

Visste du att...
Första EAB-byggnaden låg på Östra Industriområdet i Smålandsstenar och var 159 kvm. Sedan dess har vi byggt till inte mindre än 35 gånger! 
Vår nuvarande byggnad på Södra Industriområdet kommer efter den här senaste tillbyggnaden vara hela 55.000 kvm.


Få vårt nyhetsbrev

Fyll i nedanstående uppgifter om du önskar börja din prenumeration av EABs nyhetsbrev.

Välj prenumeration

Filmen om oss

Låt oss kontakta dig

Vi använder cookies på denna webbplats för att förbättra din användarupplevelse. Om du fortsätter att navigera accepterar du dessa cookies. Läs mer Jag förstår