svenska Meny

Nyheter & Referenser

Borås Stadsteater

Boras Stads ToppEAB har fått förtroendet att hjälpa Borås Kommun, i samarbete med Skanska, vid ombyggnationen på Borås Stadsteater. Ombyggnationen består i att byta ut befintlig scenteknik samt att höja taket med syftet att förbättra arbetsmiljön. Till detta har EAB levererat och monterat stålstomme, tak- och bjälklagsplåt samt trappor.

Boras Stads Topp2


1.800 svetsade ståldetaljer. Inte en rak linje
Speciellt för projektet är antalet delar som uppgår till cirka 1800 svetsade detaljer/konstruktioner, vilka ritats och tillverkats i vår produktion i Smålandsstenar. Cirka 80 ton stål har gått åt och i leveransen ingår 4 fackverkskonstruktioner varav den största är 4,3 meter hög samt väger 5,5 ton!

Det har varit ett utmanande projekt med mycket samordning inne på ritbordet, i produktion och även vid montage. Inga raka linjer någonstans och många unika detaljer.

Tilläggas skall att man för att skydda insidan av huset genom hela byggprocessen byggt ett provisoriskt tak, där man öppnat upp för en takstol i taget, som vi nu har ersatt med ett nytt tak.

Läs mer om EAB's Stålbyggnader


Få vårt nyhetsbrev

Fyll i nedanstående uppgifter om du önskar börja din prenumeration av EABs nyhetsbrev.

Välj prenumeration

Filmen om oss

Låt oss kontakta dig

Vi använder cookies på denna webbplats för att förbättra din användarupplevelse. Om du fortsätter att navigera accepterar du dessa cookies. Läs mer Jag förstår