svenska Meny

Nyheter & Referenser

KWH FREEZE effektivt ända ner till -25°

Kwh ToppFoto: Tomi Natri, Tomi Natri Productions

KWH Freeze är Finlands ledande kommersiella fryslagringsföretag med lager i Vanda och Ingå, som båda ligger strax utanför Helsingfors. Första affären med ställage från EAB gjordes 1996. Sedan dess har EAB levererat inte mindre än åtta gånger till KWH inklusive 15 Radioshuttle-
robotar och 50 vikportar. Ett varmt och 
gott samarbete i en synnerligen kall miljö.

Kwh Topp3


Peter Lång, vd KWH Freeze

”Vi är mycket nöjda med EAB som leverantör. Tidigare hade vi en annan leverantör av pallställ, men var då inte riktigt nöjda. Vi eftersträvar kvalitet i allt som vi gör och erbjuder våra kunder. EABs produkter är mycket stabila och håller hög kvalitet.” På bilden ses Peter Lång, vd KWH Freeze och Mika Eerikäinen, vd och säljare EAB Finland Oy.


Unik service och nyckelfärdigt
”EAB är dessutom oerhört serviceinriktade. När vi gör en ändring eller behöver en installation så
löser de det, även om det är under en helg. Leveransinnehållet stämmer alltid överens med vad vi
vill ha. Vi får även hjälp med planering, uträkningar, ritningar och så vidare. Vi vet ju vad vi vill ha till stora drag, men när det gäller detaljplanering, bärförmåga och hållfasthet, så kommer EAB in i bilden.”

Kwh Topp4
9 300 pallplatser iskyla

Till det senaste projektet i Vanda har EAB levererat System Radioshuttle, som körs uppe på ett entresolplan (vilket kommer från EAB Stålbyggnader), Omega pallställ, Cubic djupstapling samt mobila pallställ och skydd till totalt 9 300 pallplatser i frysmiljö. Vi har även levererat 8 stycken maskindrivna vikportar i silvermetallic med termoutförande.


Varor med olika omsättningshastighet
”Det här är en nybyggnation på 3 600  som togs i bruk maj 2017. Allt har gått enligt planerna och vi har satsat på modern teknik där EABs Radioshuttlesystem gör sig mycket bra. Varor lagerhanteras från några dagar upp till 6 månader. Variationen på omsättningshastigheten är bland annat förklaringen till behovet av olika typer av pallställ.”

Kyla ställer högre krav
”Frysmiljön ställer givetvis höga krav på maskiner som arbetar frekvent på det här sättet. Behovet av
service blir större och får utföras lite oftare än om de körs i vanlig rumstemperatur.”

Kwh Topp2
Behålla vår position som marknadsledare

”Som marknadsledare inom fryslagring hoppas vi på att få behålla vår position genom att serva befintliga kunder. Självklart finns det också planer på att växa, men när, var och hur får framtiden utvisa.”


FAKTA · KWH FREEZE
KWH Group är en familjeägd koncern i vilken KWH Freeze ingår. KWH Freeze är ledande i landet när det gäller fryslagring. Företaget har lager i Vanda och Ingå och kan totalt erbjuda 65 000 pallplatser som idag hanterar 3 600 olika produkter till storkök och i minuthandeln. Till dessa lager kommer 500 000 pallar per år och samma antal levereras ut till kund.

Läs mer om EABs Lagerinredningar och Portar


Få vårt nyhetsbrev

Fyll i nedanstående uppgifter om du önskar börja din prenumeration av EABs nyhetsbrev.

Välj prenumeration

Filmen om oss

Låt oss kontakta dig

Vi använder cookies på denna webbplats för att förbättra din användarupplevelse. Om du fortsätter att navigera accepterar du dessa cookies. Läs mer Jag förstår