svenska Meny

Nyheter & Referenser

EAB North America is a success story!

Kampanj Maxipacker North America 700X467

EABs introduktion på den nordamerikanska marknaden kan inte annat än beskrivas som en ”success story”. Företaget, EAB North America, startades i oktober 2014. Lanseringen av EAB Maxipacker gjordes på PRO Mat i mars 2015 (Nordamerikas främsta mässan inom materialhantering och logistik). Sedan dess har vi arbetat upp och utbildat ett nätverk av återförsäljare, ”after sales service” och, inte minst, fram till idag sålt ställage och Radioshuttlemaskiner till 250.000 pallplatser.

Peter McCarthy, vd EAB North America
”Det har varit en fantastisk start för vår verksamhet här. Faktum är att man i branschen kallar det för en av de snabbast växande produktlanseringarna inom materialhantering som gjorts på denna marknad. Vi har uppmärksammat ett behov av effektivisering och funktionalitet och kunnat leverera inte bara en produkt utan ett helt tänk som passar perfekt för den typ av lager som växer allra mest på den amerikanska och kanadensiska marknaden. Vi levererar idag till alla temperaturzoner för torrgods, kylgods och frysgods.”

Rätt partner med brett återförsäljarnät
”För att lyckas räcker det inte med att bara sälja in ett system. Den nordamerikanska marknaden är enormt stor och därför krävs det att vi har rätt partner och rätt återförsäljare som kan serva kunden från första kontakt till leverans, installation och så kallad ”after sales service”. Parallellt med försäljning av systemet har vi därför utbildat och byggt upp ett nätverk som kan hantera hela denna kedja. Kunderna måste kunna känna sig trygga i alla lägen, oavsett var de befinner sig. Det är oerhört viktigt då EAB alltid ska förknippas med kvalitet.”

50 km pallplatser
”Fram till idag har vi registrerat order på 250.000 pallplatser. Skulle man, för att förstå omfattningen, placera dessa på rad skulle det bli 300 km av pallar. Och detta är bara början. Vi har kunnat konstatera att leveranserna från EAB i Sverige fungerat perfekt.”


Kampanj Utlast North America 700X467

System Maxipacker tillverkas på EAB i Smålandsstenar för vidare transport till Nordamerika. Här ser vi hur vårt EAB team packar en container med destination ”over there”.

Kampanj Peter Blake North America 700X467

Blake Dawson, ansvarig för design och projektledning och Peter McCarthy, vd på EAB North America.


Få vårt nyhetsbrev

Fyll i nedanstående uppgifter om du önskar börja din prenumeration av EABs nyhetsbrev.

Välj prenumeration

Filmen om oss

Låt oss kontakta dig

Vi använder cookies på denna webbplats för att förbättra din användarupplevelse. Om du fortsätter att navigera accepterar du dessa cookies. Läs mer Jag förstår