svenska Meny

Nyheter & Referenser

Borås Djurpark

Boras Djurpark ToppGångbro i Borås Djurpark
Montaget är i full gång av pelartorn till det som skall bli en 300 meter lång gångbro. Ett projekt med syfte att öka tillgängligheten i parken för att lättare kunna ta sig upp för berget till Savannen. Bron kommer att starta redan nere vid entrén och sträcker sig förbi badet och över järnvägen för att slutligen, 300 meter senare, landa längst upp i djurparken.

 Boras Djurpark Topp2

Bron byggs av pelartorn i stål som sedan förbinds ihop av en limträbro. Pelarna varierar mellan en diameter på 355 mm och längd av 5 meter upp till en diameter på 455 mm och längd 17 m. Tyngsta pelaren väger 2500 kilo och är över 17 meter hög! Totalt levererar vi 170 ton stål i enbart pelare och ramar.

 

 

Borås Djurpark är en 40 hektar grön oas mitt i Borås som grundades 1962. Huvudinriktningen är att visa de stora afrikanska djuren samt nordiska vilda djur. Bland annat kan man se elefanter, giraffer, zebror och orangutanger. Och från den nordiska naturen bland annat älg, varg, brunbjörn, lodjur och järvar.

Projektet sker i samarbete med Fristad Bygg.

Läs mer om EABs Stålbyggnader


Få vårt nyhetsbrev

Fyll i nedanstående uppgifter om du önskar börja din prenumeration av EABs nyhetsbrev.

Välj prenumeration

Filmen om oss

Låt oss kontakta dig

Vi använder cookies på denna webbplats för att förbättra din användarupplevelse. Om du fortsätter att navigera accepterar du dessa cookies. Läs mer Jag förstår