svenska Meny

Nyheter & Referenser

EAB levererar lagerinredning till 105.000 pallplatser

Biltema ToppByggnationen av Biltemas nya lager, Biltema 5, på gamla slakteriet i Halmstad hamn pågår nu för fullt. EAB i Smålandsstenar är leverantör av lagerinredning till de 105.000 pallplatserna. Ordern är en av EABs största enskilda lagerinredningsorder.

Samarbetet mellan EAB och Biltema har pågått under en längre tid, men då gällt lagerinredning till Biltemas butiker. Den här gången gäller det pallställ till Biltemas nya lager på gamla slakteriet i Halmstad hamn. Verksamheten sköts av Biltemas partner Retlog AB, som också är EABs uppdragsgivare. Lagret som nu byggs är 55.000 kvm, cirka 8 fotbollsplaner, och ska stå färdigt i januari 2017.

Olof Wibäck, säljare och projektledare på EAB Lagerinredningar 
”Det känns riktigt roligt att få vara med i Biltemas expansion. För oss innebär det projektering, produktion och montage av inte mindre 105.000 pallplatser, vilket gör ordern till en av våra största enskilda lagerinredningsorder genom tiderna. Vi ska även leverera portar till lasthusen och en hel del stålkonstruktioner till anläggningen.”

Skäl som väger tungt
”Vi har stor erfarenhet av att genomföra omfattande projekt liknande dessa och det är denna kunskap som gör att vi kan garantera våra kunder hållbarhet genom hela processen. Det är cirka 1.500 ton material som ska bearbetas och monteras, vilket är en respektingivande siffra.”

Tillverkningen av pallstället Omega pågår nu för fullt på EAB i Smålandsstenar och montaget i Halmstad börjar vecka 40.

 

OM BILTEMA
Biltema grundades 1963, som en postorderfirma. Biltema ägs av holländska Biltema Holding som i sin tur kontrolleras av en stiftelse som grundaren Sten Åke Lindholm står bakom. Totalt finns det över 123 Biltemavaruhus i Norden. Biltema i Norden omsätter mer än 9 miljarder. Biltemas totala lageryta i Halmstad motsvarar mer än 20 fotbollsplaner. Antalet pallplatser är 400.000.

OM RETLOG
Retlog AB är Biltemas logistikpartner. Retlog har sin verksamhet i Halmstad och lagerhåller hela Biltemas sortiment och förser samtliga varuhus i Norden med varor.

OM EAB
EAB AB i Smålandsstenar utvecklar, tillverkar, säljer och monterar Stålbyggnader, Lagerinredningar och Portar. Företaget har egna bolag i Norge, Finland, Holland och Kanada. Stålbyggnader och Portar säljs företrädesvis på den nordiska marknaden. EABs lagerinredningssystem säljs över hela världen. Gemensamt för företagets tre produktgrupper är EAB Engineering Principles™, det vill säga det unika sätt på vilket EAB konstruerar och agerar för att kunna uppfylla sitt kundlöfte – Det håller.
EAB är ett familjeägt företag med 215 medarbetare somomsätter cirka 690 MSEK.

Läs mer om EABs Lagerinredningar

Foto: Strandberg Arkitektur


Få vårt nyhetsbrev

Fyll i nedanstående uppgifter om du önskar börja din prenumeration av EABs nyhetsbrev.

Välj prenumeration

Filmen om oss

Låt oss kontakta dig

Vi använder cookies på denna webbplats för att förbättra din användarupplevelse. Om du fortsätter att navigera accepterar du dessa cookies. Läs mer Jag förstår