svenska Meny

Nyheter & Referenser

Småländsk ingenjörskonst till fullo!

Aditro Topp 1När Aditro Logistics nu satsar på ett nytt modernt logistikcenter i Viared, Borås har EAB fått förmånen att leverera produkter från alla sin tre produktgrupper: Stålbyggnader, Portar och Lagerinredningar. Höglagret är på cirka 40 000 kvadratmeter inklusive entresoler.

EAB levererar och monterar 900 ton stål
EAB levererar och monterar stålstomme (totalt ca 900 ton stål), betongsocklar, väggelement, takplåt, taktäckning, plåtslagning, dörrar, fönster och kompletteringssmide så som trappor och räcken.

Aditro Stal Topp

EAB levererar lagerinredning
EAB har även fått förmånen att leverera lagerinredning i form av Omega pallställ till ca 24 000 pallplatser och hyllställ till ca 1 200 sektioner. EAB har även levererat ett kylrum med plåtväggar som en invändig lokal inne i byggnaden i syfte att kunna erbjuda kunder med extra höga krav på säkerhet en tillförlitlig lagerlösning.

EAB Engineering Principles till fullo
Sven-Gunnar Andersson, EABs ägare och affärsansvarig för EAB Stålbyggnader:
”Vi är fantastiskt stolta över att ha få leverera till detta speciella höglager i Borås. Här har vi fått möjlighet att visa vad vi menar med EAB Engineering Principles till fullo. Det vill säga varför man ska satsa på hållbara stålkonstruktioner från oss i form av portar, lagerinredningar och stålbyggnader.”

Aditro Topp Port

”EAB är en bra samarbetspartner som väl svarar upp till kraven som ställs på framtida logistikbyggnader. Ett väl fungerande samarbete ger en bra slutprodukt för framtida logistiker”
Jan Lindberg, beställare av projektet, arkitekt och byggledare på J&B Förvaltnings AB.

Byggnaden är den första som uppförts i det utvidgade logistikområdet Västra Viared utmed motorvägen mot Göteborg och kommer att uppfylla alla tänkbara krav som finns på en modern logistikbyggnad. Fastigheten kommer att inrymma lagerytor samt kontor och uppföras enligt kraven för GreenBuildingcertifikat av Nordic Real Estate Partners (NREP).

Tomas Axelsson, COO, Aditro Logistics:
”Vi har valt EAB som samarbetspartner av många olika anledningar. De har konkurrenskraftiga priser och ett mycket bra produktkoncept, men det som betyder otroligt mycket i den här typen av projekt är deras lyhördhet och flexibilitet. Hur mycket vi än planerar och projekterar, så blir det ändringar och justeringar under resans gång. Närhet till tillverkning, vilja och engagemang från EABs sida gör att det alltid går smidigt och snabbt att lösa de ändringar som uppstår. Ett mail eller telefonsamtal, sedan är problemet oftast löst. Vi uppskattar EABs erfarenhet och kunskap, vilket är värdefull från projektstart fram till färdig anläggning.”

 Aditro Topp 2

Läs mer om EABs Lagerinredningar, Portar och Stålbyggnader

 


Få vårt nyhetsbrev

Fyll i nedanstående uppgifter om du önskar börja din prenumeration av EABs nyhetsbrev.

Välj prenumeration

Filmen om oss

Låt oss kontakta dig

Vi använder cookies på denna webbplats för att förbättra din användarupplevelse. Om du fortsätter att navigera accepterar du dessa cookies. Läs mer Jag förstår