svenska Meny

Nyheter & Referenser

Visste du att...

Steel Sve Short 300X225px...cirka 25.000 ton stål passerar EAB varje år?

Stål är ett fantastiskt material som håller och som medger mängder av möjligheter
och har används som konstruktionsmaterial sedan mitten av 1700-talet. Under alla dessa år ha materialet sedan utvecklats i takt med marknadens behov, trender och nya tekniska möjligheter.

På EAB har vi arbetat med stål som huvudsakligt material i alla våra produkter sedan starten 1957. Drygt 57 år senare kan vi fortfarande fascineras över vilka möjligheter stålet medger. Med den erfarenhet och kunskap vi har idag kring materialet kan vi våga göra det omöjliga möjligt. Tänja gränser utan att någonsin behöva rucka på det allra viktigaste – Det håller. Ett bra exempel på detta är stålkonstruktionen till Borås Arena som, bland annat, bestod av fribärande balkar med spännvidder på 107 meter.

Vi vill ha ljus....

Våra kunder vill ha ljus. Konsumenter i köpcentra vill ha ljus. De flesta vill ha ljusa arbetsmiljöer. I byggnader där man önskar stora ljusgenomsläpp är kombinationen stål och glas vanligt. Stål möjliggör nytänkande då materialet har ett mycket gynnsamt förhållande mellan styrka och egen vikt. Stålet kan bära stora ytor av glas, utan att totalvikten blir för hög. Inget annat material kan matcha detta. Eftersom vi använder stål i våra portar, kan vi erbjuda våra kunder stora glasytor med små smäckra stålprofiler. Detta resulterar både i ljusa, fräscha interiöra miljöer, men också den exteriöra fasaden går att designa på ett modernt och tilltalande sätt.

....grönska...

Byggnader innehållande stål kan tack vare hållfastheten göras resurssnåla och miljövänliga samtidigt som de har lång hållbarhet. Stål är dessutom återvinningsbart, då skrot kan smältas ned och åter- användas i nya produkter hur många gånger som helst. Glöm inte heller bort att vi på EAB anväder oss av Grön El.

...och god ekonomi

Att bygga med stålkonstruktion medger även en hög prefabriceringsgrad. På kort tid kan man till exempel få fullhöjd på byggnaden och därmed snabbt påbörja de omfattande arbetena inne i huset i en torr miljö. Detta sparar både tid och pengar.

Stål – framtidens material

Lägg sedan till möjligheterna med ultrahöghållfasta och rostfria stål samt stålets vilja att samarbeta med andra kontrasterande material och vi kan garantera att stålets framtid ser mycket ljus ut.

EABs DNA - Engineering Principles ”Sega konstruktioner”

Som vi tidigare skrivit har vi arbetat med stål i våra produkter sedan 1957. Den kunskap och det sätt vi konstruerar våra produkter på är ett beprövat och mycket hållbart sätt har vuxit fram tack vare lång erfarenhet, noggranna tester och kreativ ingenjörskonst. Vi brukar kallar EABs konstruktionstänk för ”sega konstruktioner” eller EAB Engineering Principles – ett helt unikt DNA som finns med i alla våra produkter och som garanterar säkra och hållbara konstruktioner. Ordet seg kan tyckas märkligt att använda, men det är just det som det handlar om, konstruktioner som tål tuffa tag utan att kollapsa.

FAKTA

Stål är benämningen på material som i huvudsak innehåller järn, men maximalt två procent kol och i övrigt varierande inslag och blandningar av legeringsämnen som till exempel krom, vanadin eller nickel.

Källor. Jernkontoret och Stålbyggnadsinstitutet


Få vårt nyhetsbrev

Fyll i nedanstående uppgifter om du önskar börja din prenumeration av EABs nyhetsbrev.

Välj prenumeration

Filmen om oss

Låt oss kontakta dig

Vi använder cookies på denna webbplats för att förbättra din användarupplevelse. Om du fortsätter att navigera accepterar du dessa cookies. Läs mer Jag förstår