svenska Meny

Nyheter & Referenser

Tingstad Papper, Hisings Kärra

Tingstad Papper ToppTingstad Papper är ett privatägt företag som grundades 1959. Idag har företaget vuxit till att bli en av Skandinaviens ledande leverantör och distributör av engångs- och förbrukningsartiklar till restauranger, hotell och dagligvaruhandeln. EAB har levererat ställage, plocktunnel med System Maxipacker, diverse påkörningsskydd samt rasskydd och maskinskydd.

Daniel Söderström, IT-ansvarig och projektledare för Tingstads nya logistikcenter
”Vi kunde inte fortsätta att växa i befintliga lokaler, utan behövde mer ändamålsenliga och utvecklings- bara utrymmen. Vi ville helst hitta något som låg nära vårt huvudkontor, vilket inte var helt lätt men till slut fick vi tillgång till den mark där vi nu byggt vårt lager.”

Högsta effektivitet
”Vi ställde självklart höga krav på att få högsta möjliga effektivitet i vårt nya lager. Vi behövde leverantörer som vi kunde lita på och som kunde sin sak. Till vår hjälp har vi haft logistikkonsulter från Alfakonsult och Ramböll. EAB har vi samarbetat med flera gånger tidigare och det har alltid fungerat mycket bra. När vi nu sökte leverantörer för lagerinredningen blev det naturligt att begära in offert även från dem.”

EAB serverade en helhetslösning
”EAB kunde erbjuda oss en mycket bra helhetslösning med ställage, plocktunnel med pallautomatik, ras- och påköringsskydd vilket i kombination med deras service- och kvalitetsgrad, gjorde att vi valde dem. Lagret invigdes i januari 2014, helt enligt tidsplanen, och vi är otroligt nöjda. Självklart är det en hel del som tar tid att komma in i vad gäller rutiner för våra medarbetare, men på det stora hela har allt fungerat perfekt.”

Plocktunnel med automatikTingstad Papper 2
”Det som är helt nytt för oss är bland annat den nya plocktunneln med pallautomatiken. Denna lösning sväljer otroligt mycket produkter och här kan våra högfrekventa produkter lätt fyllas på och hämtas på ett effektivt sätt.”

Jörgen Svensson, säljare EAB och ansvarig för Tingstadsprojektet
”Det känns jätteroligt att nu får leverera ett så stort projekt till Tingstad Papper. För mig är detta en alldeles speciell kund eftersom de var min första kund när jag började som säljare i slutet av 80-talet. För oss på EAB är Tingstads Papper en bra referens då företaget har högt ställda krav vad gäller effektivitet och funktionalitet. De säljer själva kvalitet och köper därför också kvalitet och vet att detta även en kostnadsmässigt bra lösning över tid.”

 

EAB HAR LEVERERAT

Ställage till ca 36.000 pallplatser.

Maxipackerställage med plocktunnel 1.600 pallplatser.
420 pallplatser rullbana för långsideshantering.
Stolpskydd och påkörningsskydd.
Bildtext från fasad
Den 250 m långa fasaden är screentryckt med fotografier från den omgivande skogen. Designen är medvetet gjord för att smälta in i omgivningen. Logistic Contractor har varit totalentreprenör

FAKTA TINGSTADS PAPPER AB
Plats: Hisings Kärra, Göteborg.
Verksamhet: Leverantör och distributör av engångs- och förbrukningsartiklar till restauranger, hotell och dagligvaruhandeln.
Marknad: Skandinavien Omsättning: 1,5 miljarder SEK Anställda: cirka 260
Antal pallplatser: 45.000

Läs mer om EABs Lagerinredningar


Få vårt nyhetsbrev

Fyll i nedanstående uppgifter om du önskar börja din prenumeration av EABs nyhetsbrev.

Välj prenumeration

Filmen om oss

Låt oss kontakta dig

Vi använder cookies på denna webbplats för att förbättra din användarupplevelse. Om du fortsätter att navigera accepterar du dessa cookies. Läs mer Jag förstår