svenska Meny

Nyheter & Referenser

EAB levererar ännu ett orangeri

Orangeritet Boras Topp (1)

EAB levererar ännu ett orangeri.
Denna gång till Stadsparken i Borås.

Vi har tidigare levererat ett omskrivet orangeri till Tage Andersens fantastiska livsverk Gunillaberg. Under hösten har vi fått leverera ännu ett orangeri i form av stålstomme och takplåt, denna gång till stadsparken i Borås. I orangeriet möts boråsarna i alla åldrar och här får besökarna inspiration till hur de kan leva hållbart samt rådgivning i konsument- och energifrågor. Det skall även vara en plats för att ses över en fika eller vara med på föreläsningar, debatter, temadagar, modevisningar etc. Orangeriet byggs på den plats där den gamla teatern tidigare stod och gör parken åter till den mötesplats som teatern en gång var.

Klurig konstruktion
Golvytan är ca 600 kvm samt en entresol på cirka 70 kvm. Stålet har sedan klätts med en helglasad fasad samt skjutpartier. En utmaning i projektet var att få till konstruktion i små utrymmen med mycket installationer. Även formen på byggnaden var en utmaning i sig, men tack vare projektering i 3D samt noggrann tillverkning i vår verkstad fungerade montaget smärtfritt och delarna passade.

Projektet har skett i samarbete med Erik Larsson Bygg i Limmared.

Läs mer om EABs Stålbyggnader


Få vårt nyhetsbrev

Fyll i nedanstående uppgifter om du önskar börja din prenumeration av EABs nyhetsbrev.

Välj prenumeration

Filmen om oss

Låt oss kontakta dig

Vi använder cookies på denna webbplats för att förbättra din användarupplevelse. Om du fortsätter att navigera accepterar du dessa cookies. Läs mer Jag förstår