svenska Meny

Nyheter & Referenser

Från idé till verklighet

Studiebesok Tage ToppBlomsterkonstnären Tage Andersen från Danmark äger gården Gunillaberg i Bottnaryd sedan 2008. Gunillaberg är en 1600-tals herrgård i kolonierstil där det finns plats för både Tage, hans blomsterkonst, flera skulpturala trädgårdsinstallationer - och hundra vietnamesiska hängbuksvin.
Sedan 2009 är det under sommartid öppet för allmänheten, som då kan besöka hans trädgårdspark och kulturcentrum.

FRÅN IDÉ TILL VERKLIGHET
2012 fick EAB äran att bygga ett 400 kvadratmeter glasklätt orangeri åt den kände blomsterkonstnären. "Rostigt och kantigt var orden som genomsyrade detta projekt. Resultatet blev en obehandlad stålstomme, där allting skulle svetsas på plats. Stålet skulle synas istället för att gömmas undan. Utanpå stålet monterades gamla ekbjälkar och en helglasad fasad", säger Dennis Good, projektansvarig på EAB.

Vi kan inte sticka under stol med att Gunillaberg är ett extra ordinärt projekt för oss. Definitivt ett av de vackraste - ett 400 kvadratmeter magnifikt orangeri med plats för lust och fägring stor!

EAB har nu varit på studiebesök hos Tage och fått rundvandring på gården bland djur, växter och konst.

Läs mer om EABs Stålbyggnader


Få vårt nyhetsbrev

Fyll i nedanstående uppgifter om du önskar börja din prenumeration av EABs nyhetsbrev.

Välj prenumeration

Filmen om oss

Låt oss kontakta dig

Vi använder cookies på denna webbplats för att förbättra din användarupplevelse. Om du fortsätter att navigera accepterar du dessa cookies. Läs mer Jag förstår