norsk Meny

Nyheter & Referanser

Vi växer i världen...

Nybygget Pelle 20180912 700X348
2018-09-12

Ett bygge säger mer än tusen ord

Per-Åke Andersson, vd/delägare EAB, Smålandsstenar
”Det finns många sätt att bygga ett varumärke på. Just nu skulle jag vilja påstå att vi på EAB gör det i form av en 13.500 m2 stor ”reklamkampanj” - ett bygge som säger mer än tusen ord och har blivit en symbol för vår vilja att fortsätta växa, vår tro på framtiden och styrkan i ”Made in Sweden”. Att bygget sedan synligt fortskrider varje dag, konkretiserar även det vi i ord annars försöker förmedla när det gäller att vi håller vad vi lovar vad gäller leveranstider. Här händer det grejer.”

Vi bygger även kunskapskapital

”Parallellt med vårt tillbygge, bygger vi också vårt interna kunskapskapital vidare genom att utveckla våra medarbetare på olika sätt bland annat genom nya roller, men också lyfta in nya förmågor i organisationen som gör det möjligt för oss att växa vidare. Sammantaget gör det EAB mer offensivt än någonsin. Det känns riktigt roligt.”


Visste du att...
1957 startades EAB i Smålandsstenar av Erik Andersson. 1984 övertog hans barn Catrine, Sven-Gunnar och Per-Åke verksamheten. Sedan 1997 är Per-Åke och Sven-Gunnar ensamma ägare till EAB och företaget firade 60-årsjubileum i fjol. Här kan du läsa vår jubileumsbok.

Tillbyggnad Augusti 700X348
2018-08-22

Efter en varm och solig sommar fortsätter vår nybyggnation. 
Vi har precis avslutat monteringen av takplåt på I-hallen, där även alla ytterväggar nu är på plats.
Arbetet fortsätter mot H-hallen, där ett fläktrumsaggregat kommer att monteras. 

Visste du att...
Efter semesterperioden hälsade vi vår nya kranbilschaufför välkommen till oss. Med honom i vårt team är vi nu 227 anställda här på EAB.

Nybyggejuli 700X348
2018-07-02 

Vi bygger vidare i det solklara vädret! 
Just nu monterar vi tak, ytter- och mellanväggar till det som kommer att bli I-hallen och H-hallen. I-hallen kommer att användas till utleverans medan H-hallen kommer att vara produktion och lager.

Foto: Oliver Andersson

Visste du att...
1988 flyttade EAB in i nya lokaler på Södra Industriområdet utmed Nissastigen - anläggningen som byggdes då var 17.000 kvm stor. 

Tillbyggnad Eab 2 Topp2018-06-01

Vi fortsätter vår byggnation i strålande solsken. Vår fina kranbil är på plats och idag reser vi stommen till G-hallen. Vi har påbörjat bygget av ett fläktrum samt att takplåt börjar monteras.

Visste du att...
I samband med en av EABs större utbyggnader 1970 uppstår behovet av egna stålbyggnader och vikportar. Istället för att köpa dessa bestämmer sig EABs grundare Erik Andersson för att tillverka såväl stålbyggnad som portar till de nya lokalerna. Det blev riktigt bra och dessutom startskottet för helt egna produkter att sälja på marknaden.

Tillbyggnad Eab 700X348 01
2018-05-24
Bygget är nu i full gång!

Första EAB-byggnaden låg på Östra Industriområdet i Smålandsstenar och var 159 kvm. Sedan dess har vi byggt till inte mindre än 35 gånger! Vår nuvarande byggnad på Södra Industriområdet kommer efter den här senaste tillbyggnaden vara hela 55 000 kvm.


Vi uppdaterar löpande med aktuella bilder för att du ska kunna följa vår spännande utveckling!


Få vårt nyhetsbrev

Fyll i nedenforstående opplysninger dersom du ønsker å motta EAB nyhetsbrev 

Select Prenumeration

 

Filmen om oss

LA OSS KONTAKTE DEG

Vi bruker informasjonskapsler på denne siden for å forbedre brukeropplevelsen. Hvis du fortsetter å navigere, aksepterer du disse informasjonskapslene. Les mer Jeg forstår