Hantering av personuppgifter och cookies

Så här behandlar vi dina personuppgifter

Allmänt
Varumärket EAB är ansvarig för behandling av de personuppgifter som du lämnar till oss såsom t ex namn, adress, telefonnummer samt e-postadress. Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med den svenska personuppgiftslagen. Om du använder tjänster från tredje part (till exempel Facebook) i samband med vår tjänst gäller tredjepartsaktörernas policyer för dessa tjänster. Vi kommer att behandla dina personuppgifter för att kunna administrera dina förfrågningar, för marknadsföringsändamål genom bland annat email samt för att kunna utveckla våra produkter och tjänster.

Personuppgifter som vi samlar in
Som ett led i vår marknadsföring analyserar vi uppgifter kring din aktivitet på www.eab.se och på sociala nätverk (för information om de cookies vi använder oss av, se nedan). Vår marknadsföring kan därför i många fall utformas så att den passar just dig. Vi kan komma att spara dina personuppgifter efter din första kontakt med oss för marknadsföringsändamål enligt ovan. Vi ser dig även som kund under den tid som din garantitid löper på produkt(er) som du har köpt av oss.

Genom att fylla i kontaktformulär samtycker du till sådan behandling av dina personuppgifter som anges ovan. Som registrerad har du rätt att få information om vilka uppgifter vi har sparade om dig samt få eventuellt felaktiga uppgifter rättade eller begära att bli raderad. För frågor angående hanteringen av personuppgifterna ber vi dig att antingen mejla till info@eab.se, eller skriva till EAB, Stålgatan 2, 333 33 Smålandsstenar, och meddela oss detta.

Ansvar
EAB tar inget ansvar för eller garanterar kvaliteten, funktionaliteten eller tillgängligheten på hemsidan eller dess innehåll. Vi reserverar vi oss för förändringar i sortiment eller felaktigheter som kan ha smugit sig in i texterna på webbplatsen. Färger och material kan skilja sig från hur de ser ut i verkligheten.
I de fall vi hänvisar till tredje part ansvarar vi inte heller för materialet eller innehållet på den tredje partens hemsida.

Om Cookies

En cookie eller kaka är en liten textfil som lagras på din dator och som innehåller information. Den används för att underlätta för besökaren på webbplatsen. Vi sparar ingen personlig information via cookies. Om du inte vill ha några cookies kan du ställa in detta i din webbläsare.

Gör det enklare för dig
På eab.se använder vi cookies för att göra webbplatsen mer funktionell för dig som besöker webbplatsen. Gör du några inställningar eller val på webbplatsen, så kan information om det sparas i cookien. Nästa gång du besöker samma webbplats, slipper du göra om samma inställningar. Istället är det cookien som meddelar webbplatsen att besökaren varit där tidigare och vilka inställningar som gjorts. Gör du nya inställningar på webbplatsen, byts den gamla cookien ut mot en ny i din dator. Cookies används alltså av praktiska skäl för underlätta för dig som besöker en viss webbplats.

Lag om cookies
Enligt lagen om elektronisk kommunikation (SFS 2003:389) ska alla som besöker en webbplats med cookies få tillgång till information om att webbplatsen innehåller cookies och varför cookies används.

Två typer av cookies
Det finns två typer av cookies, båda används på eab.se. Den ena lagras endast tillfälligt och försvinner när du stänger din webbläsare. Den här typen av cookie används när besökaren klickar in på eab.se. Den andra typen sparas som en fil på din dator under en längre tid och används när du besöker webbplatsen igen. Den används till exempel när du gör inställningar under ”Anpassa”. EAB sparar ingen personlig information via cookies. Information om besökaren kan inte spåras.

Om du vill undvika cookies
Om du inte vill ha några cookies kan du ställa in detta i din webbläsare. Det kan dock innebära att du inte får tillgång till alla sidor på webbplatsen. Du kan ställa in webbläsaren så att du automatiskt nekar till lagring av cookies eller informeras varje gång en webbplats begär att få lagra en cookie på din dator. Genom webbläsaren kan du också radera cookies som lagrats tidigare. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information.